Reetta Vanhanen

Toimitusjohtaja, Senior NLP-kouluttaja, henkilöstövalmentaja, NLP Master Trainer, NLP Master Coach.
Reetta on toiminut kahdeksan vuotta Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtajana maaliskuuhun 2013 asti ja on Suomen Coaching-yhdistyksen jäsen.

Lue palautteita Reetasta

Olen opiskellut NLP-kouluttajaksi Suomessa ja Kaliforniassa, NLP University:ssa (NLPU) Santa Cruzissa, Robert Diltsin, Judith DeLozierin, Susie Smithin ja Deborah Bacon Diltsin opissa. Olen toiminut henkilöstövalmentajana vuodesta 2002 ja kouluttanut vuodesta 2008 alkaen pitkiä NLP-koulutuksia.

Olen aktiivisesti opiskellut NLP:tä vuodesta 1999 lähtien ja täydentänyt osaamistani, taitojani ja ymmärrystäni Suomessa ja USA:ssa (NLP Yliopistossa). Kesällä 2009 ja 2010 opiskelin USA:ssa syventäen NLP-osaamistani, NLP Trainer ja NLP Master Trainer. Näistä koulutuksista olen erityisen kiitollinen, sillä ne veivät minut syvemmälle NLP:hen ja siihen mitä voin nyt tarjota omissa koulutuksissani ja ryhmissäni. Kesällä 2012 toimin avustavana kouluttajana NLPU:ssa NLP Trainer koulutuksessa. NLP:n maailmassa tapahtuu jatkuvasti uusia asioita ja oivalluksia. NLP kehityyy ja kasvaa ja olen myös omalta osaltani kiinni uuden sukupolven NLP:ssä (Next generation NLP). Kansainväliset Trainer- ja Master Trainer -kouluttajaverkostot pitävät True Hearts NLP Finlandin kouluttajat ajan tasalla NLP:n kehityksestä ja antavat meille kaikille mahdollisuuden kasvuun ja kehitykseen niin kouluttajana kuin ihmisenä.

Palautteita Reetasta kouluttajana

Koulutus

Omat NLP-koulutukset 1999-

NLP Practitioner (x 2)
NLP Master Practitioner (x 2)
NLP Trainer (x 4)
Suomen NLP-yhdistyksen hyväksymä NLP kouluttaja, NLP Trainer, 2005
NLP Coach ja NLP Master Coach koulutukset (Suomessa), 2005
Certified NLP Trainer (NLP University of Santa Cruz UCSC/ Robert Dilts, Judith Delozier, Suzie Smith, 2009
Certified NLP Master Trainer (NLP University of Santa Cruz UCSC/ Robert Dilts, Judith Delozier, Deborah Bacon Dilts), 2010
Certified NLP Trainer/Avustava kouluttaja (NLP University of Santa Cruz UCSC/ Robert Dilts, Judith Delozier, Suzie Smith, 2012

Lisäopintoja vuodesta 2014 alkaen on kertynyt vuosien varrella monia:
Introduction to NLP Practitioner, 7 pv, Lontoo, Judith Lowe (avustava kouluttaja)
Passion to Action 5 pv, Lontoo, Judith Lowe & Judith DeLozier,
Success Factory Modelling, SFM 9 pv,
USA, Robert Dilts,
Trance Camp, 14 pv,
USA, Stephen Gilligan
Generative Coaching, 15 pv/ 7 kk, Lontoo, Stephen Gilligan & Robert Dilts (avustava kouluttaja)
Stephen Gilligan, 3 pv, Helsinki, Generative Trans & coaching
Judith DeLozier, Deepening your NLP, 3 pv, Helsinki

Muut koulutukset

Improvisaatio ja musiikki-improvisaatio/ Stella Polaris, 2005
Toiminnalliset menetelmät, 2006
Klovneria, 2006
Dialoginen kirjoittaminen 2007
Social Panorama -koulutus, 2007

Työkokemus

Reetta Vanhanen Oy, Omistaja, Senior NLP-kouluttaja, henkilöstövalmentaja,  NLP Master Trainer, NLP Master Coach, 2017-
True Hearts, Senior NLP-kouluttaja, henkilöstövalmentaja,  NLP MasterTrainer, NLP Master Coach, osakas ja hallituksen jäsen  2017-
True Hearts, Senior NLP-kouluttaja, henkilöstövalmentaja, toimistusjohtaja, NLP MasterTrainer, NLP Master Coach, omistaja 2009-2017
Yellow Sky Oy, toimitusjohtaja, omistaja, 2002 – 2011,
Yellow Sky Oy, hallituksen puheenjohtaja, omistaja 2011 –
Travelzon, Division Manager
OK-Matkat, myynti- ja tuotepäällikkö
Kilroy Travels, markkinointipäällikkö, ryhmämyynti
Travela, tuotepäällikkö ja mainospäällikkö

Hallitustyöskentelykokemus

True Hearts, hallituksen jäsen, 2017-
True Hearts NLP Finland, hallituksen pj, 2008-2017
Yellow Sky Oy, hallituksen puheenjohtaja, 2002 –
Suomen NLP-yhdistys, hallituksen jäsen 2005-2007
Suomen NLP-Yhdistys, hallituksen puheenjohtaja 2007 – 2013
Discover America, hallituksen puheenjohtaja 2006-2007
Travela, hallituksen jäsen
Kilroy Travels, hallituksen jäsen


Tavoitteista totta

tarinani tähän päivään

1999

Löysin omat NLP-avaimeni. Etsin silloiseen esimiesasemaani koulutusta, joka menisi ”syvemmälle”, siihen miten ihmiset toimivat, motivoituvat ja onnistuvat. Olin siihen mennessä kouluttautunut jo monessa muussa, asiakaspalvelusta esimiestyöskentelyyn, markkinoinnissa, tuotteistamisessa, tuloksellisuudesta katetietoisuuteen….Sitten löysin NLP:n.

2002

NLP-opintoni etenivät ja tavoitteeni selkenivät. Yrittäjäksi ryhdyin 2002, jolloin syntyi Yellow Sky Oy -Travel Trade Sales and Marketing -yhtiö, jonka liiketoimintaan kuluivat alusta asti myös erilaiset henkilöstövalmennukset NLP:n näkökulmasta.

Aloitin keittion pöydältä muutaman mapin ja innostustuksen siivittämänä ja matka jatkuu yhä – When there is a will there is a way! Jos et tiedä mitä haluat, saat jotain, kun tiedät mitä haluat saat sen. NLP oli tässäkin vaiheessa konkreettinen työkalu ja ajattelumalli, joka teki unelmistani totta.

Yellow Sky keskittyy nykyisin kansainvälisten lento- ja matkailupalvelujen markkinointiin, myyntiin ja varaustoimintaan sekä PR- ja tapahtumamarkkinointiin Suomessa ja Baltiassa. Yritys työllistää 5 +2 henkilöä (IT ja kirjanpito ulkoistettuna) www.yellowsky.fi.

Toimin edelleen myös Yellow Sky Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

2009

2009 oli minulle yksi merkityksellisimmistä vuosista. Olin jo jonkun aikaa miettinyt missä voisin oppia lisää NLP:tä. Valitsin opinahjoksi NLP Universityn, Santa Cruzissa, Kaliforniassa (UCSC: www.nlpu.com). Valintaan ehdottomasti vaikutti, että NLP syntyi juuri siellä. Kouluttajina olivat arvostetut Robert Dilts, Deborah Bacon Dilts, Judith DeLozier ja Susie Smith.

Opin valtavasti NLPU:ssa: NLP:stä ja itsestäni sekä muista ja muilta opiskelijoilta, joita oli ympäri maailmaa. NLPU muutti maailmaani ja löysin NLP:n sielun ja siinä samalla myös omani. NLP selkiytyi entisestään ja antoi minulle merkityksen kokemusteni kautta. Visioni ja missioni kirkastui, ja se konkreettinen tieto, kuinka tärkeitä ne ovat itse kullekin, niin yksilöille kuin yhteisöille. Niitä kunnioittaen ja seuraten, elämä on kokonaista ja on helpompi tehdä valintoja. Opin ja sain ehdottomasti lisää välineitä, tietoa, taitoja ja syvyyttä työhöni ja elämääni.

Elokuussa 2009 NLP-koulutukset ja henkilöstövalmennukset eriytettiin Yellow Sky Oy:n liiketoiminnasta. Syntyi True Hearts Finland ja True Hearts Group. True Hearts keskittyy NLP-koulutuksiin, coachauksiin ja henkilöstövalmennuksiin Suomessa. Tavoitteenamme on järjestää koulutuksia tulevaisuudessa myös Euroopassa sekä yhteistyöverkoston kautta ympäri maailmaa.

Kun voi olla aidosti läsnä itselleen ja yhteydessä omiin tunteisiinsa, voi olla läsnä ja yhteydessä myös muihin. Ja kun voi olla yhteydessä muihin, voi myös kouluttaa, coachata, johtaa ja tehdä paljon muuta. Kun kaikki palaset ovat kohdallaan, on omassa toiminnassa uskomaton määrä positiivista energiaa, joka vie eteenpäin ja auttaa tarvittaessa myös pysymään paikallaan. Olen myös suunnattoman kiitollinen kaikille yhteistyökumppaneilleni ja ihmisille, joihin olen saanut tutustua ryhmissäni ja työssäni. On hyvä ja ainutkertaista olla juuri sellaisena kuin olen. Me kaikki olemme – ainutkertaisia.

2010


NLP Master Trainers and Master Practitioners
2010 – NLPU, Santa Cruz, California

Elämä on yhä enemmän omani näköistä ja oloista, omassa elämän voimassa elämä on kokonaisempaa. NLP Master Trainer -koulutus NLPU:ssa aukaisi monta uutta näkökulmaa ja kirkasti visiotani ja missiotani. Koulutus vastasi odotuksiani ja NLP-opit syvenivät, lavenivat ja löysin uusia tasoja niin ihmisyyteen kuin omaan sieluun. Meitä Robert Diltsin kouluttamia NLP Master Trainereita valmistui tänä vuonna 40 ja yhteistyöverkostomme toimii hyvin.

NLPU sertifioi kunkin kouluttajan henkilökohtaisella sertifikaatilla.

Kouluttamisen ja coachauksen ohella olen myös Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtaja ja toimin aktiivisesti erilaissa pienemmissä kansainvälisissä ryhmissä (ks. yhteistyökumppanit), jotka toimivat NLP:n parissa tavalla tai toisella. Lisätietoja Suomen NLP-yhdistyksestä ja liittymisestä jäseneksi www.nlpyhdistys.fi -sivuston kautta.

2010 NLP Congress Helsinki

Suomen NLP-yhdistys toteutti kongressin, joka oli yksi Santa Cruzissa syntyneistä unelmistani. Ajatus siitä syntyi, kun mietin kuinka voisin myös Suomeen tultuani kertoa siitä mitä koin ja sain NLPU:ssa. Kongressissa pääesiintyjänä olivat Robert Dilts ja Deborah Bacon Dilts ja joukko muita ystäviä ympäri maailman. Next Generation NLP tuli näin ensi kertaa todeksi tämän ryhmän kautta myös Suomessa. Ja jatkuu edelleen ryhmissäni ja valmennuksissani.

Erityisesti haluan mainita Kulanin, joka oli mukana rakentamassa upeaa NLP-fieldiä ja kongressin tunnelmaa.

2012

Kulani Kamaha´o liittyi True Heartsin kouluttajakaartiin ja oli Suomessa kouluttamassa omaa erityisosaamistaan eli Fieldiä. Tällä kertaa USA:ssa vierähti 3 viikoa NLP Trainerin avustavana kouluttajana. Ja taas opin ja oivalsin lisää!