Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Enemmän duuoo ku sooloo!

Nordic Business Forumin taitavasti valittu puhujakaarti tarjosi tilaisuuden oppia businessmaailman todellisilta guruilta ja taitajilta. Esiintyjinä olivat muun muassa legendaarinen yhdysvaltalainen yritysjohtaja Jack Welch, kenet Fortune –talouslehti on nimennyt tittelillä ”Manager of the Century” ja Lynda Gratton, London Business Schoolin johtamisen professori, liikkeenjohdon konsultti ja kirjailija, jonka The Times nosti maailman johtavien bisnesajattelijoiden Top 15 –listalle vuonna 2011.

Ei siis ihme, että kouluttajamme olivat innoissaan odottamassa näitä puheenvuoroja!

Lue, mitä ajatuksia Welchin ja Grattonin esiintymiset herättivät Marjukassa:

Nordic Business Forum on alun perin syntynyt yrittäjyyden edistämiseksi. Menestyvän yrittäjän taustalta löytyy sinnikästä yksinäistä puurtamista. Vaiko iloa, intohimoa ja yhteisöllisyyttä? Tätä pistivät pohtimaan mm. Jack Welchin ja Lynda Grattonin puheenvuorot.  Welch painotti onnistuneen rekrytoinnin ja hyvän johtamisen arvoa huipputiimeissä. Huippujohtajien merkittävä piirre on anteliaisuusgeeni – he ovat aina innoissaan muiden menestyksestä, haluavat saada tiiminsä ihmiset kukoistamaan ja kasvamaan, etenemään urallaan ja saamaan ylennyksiä. Tämä sai pohtimaan uskomuksia runsaudesta ja puutteesta; on hyvin erilaista ajatella, että jonkun toisen menestys on minulta pois ja pelätä sitä, kuin uskoa että yhden menestys antaa lisää kaikille. Mitä sinä uskot, että tapahtuu, jos ihmiset lähipiirissäsi (perheessäsi, suvussasi, ystäväpiirissäsi, työpaikallasi jne.) menestyvät ja kukoistavat entistä enemmän? Minä uskon, että useimmat ihmiset haluavat muille hyvää ja hyvän tekeminen tekee hyvää myös ihmiselle itselleen. Kun työyhteisöissä pyydetään ihmisiä pohtimaan muiden vahvuuksia ja antamaan positiivista palautetta, useimmat nauttivat vähintään yhtä paljon hyvien asioiden kertomisesta kuin niiden kuulemisesta. Ajatukset luovat toimintaa ja kun siirrytään ajatuksissa menettämisen pelosta ja vertailusta jakamisen iloon, syntyy ihmeitä – niin liiketoiminnassa kuin muuallakin elämässä.

Onko ympärilläsi tarpeeksi ihmisiä, joilla on samanlaisia ajatuksia, ideoita ja kiinnostuksen kohteita – ihmisiä, joiden kanssa voit jakaa ja kehittyä? Entä ihmisiä, jotka tukevat ja rakastavat sinua? Näitä kysymyksiä seminaariyleisölle esitti palkittu johtamisen professori Lynda Gratton. Hänen mielestään jokaisella pitäisi olla vähintään kuusi ihmistä jossakin puolella maailmaa, joiden kanssa voi jakaa yhteisiä intressejä, tukea ja kehittyä, jotta voimme kehittyä mestareiksi omalla alallamme.

NLP:n Loogisten tasojen hierarkiassa ylimpänä on henkisyys ja kuuluminen johonkin itseä suurempaan. Monille se saattaa olla tärkeä yhteisö, johon haluaa liittyä ja jonka toimintaa haluaa olla edistämässä. Uskon, että meillä kaikilla on halu kuulua johonkin.

Mitä jos juhlisimme aidosti muiden saavutuksia ja sankaritekoja, iloitsisimme yhdessäolosta? Rohkeasti enemmän duuoo ku sooloo!

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!