Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Haluatko onnistua johtajana ja esimiehenä? Inspiroi ja motivoi.

Yksittäisten esimiesten rooli ja osaaminen korostuu tämän päivän ohentuneissa organisaatioissa. (Lue HS/Ura -artikkeli aiheesta.)

Paras esimies- ja johtamistyön koulutukseni on ollut NLP-polkuni.  NLP-koulutukset antavat työkaluja kehittää itseään ja osaamistaan sekä samalla kannustamaan ja ohjaamaan myös muita kehittymään, ihmistä ja ihmisyyttä hienosti arvostaen. Jo se, että oppii huomaamaan ja ymmärtämään ihmisten erilaisuutta, avaa hurjasti uusia mahdollisuuksia niin työelämässä kuin omassa elämässäkin.

Parempi johtaja aina myös parempi ihminen. Ja toisinpäin. Onneksi. Hyvä kehitys on hyvä monistaa elämän jokaiseen osa-alueeseen.

Millaisia taitoja esimies ja johtaja erityisesti tarvitsee?

Harvard business review’ssä julkaistun konsulttiyhtiö Zenger/Folkmanin selvityksen mukaan eri tasojen johtajat tarvitsevat kuudesta seitsemään keskeistä perustaitoa riippumatta siitä, johtavatko he muutamaa ihmistä vai kokonaista suuryritystä.

Selvityksen mukaan kaikilta johtajilta vaaditaan kykyä inspiroida ja motivoida muita. Tämä oli yleisimmin esiintynyt vaatimus yli 300 000 työntekijälle ja eri tason johtajalle tehdyssä kyselyssä. Muiksi korkeimmalle arvotetuiksi perustaidoiksi mainittiin rehellisyys, johdonmukaisuus, selkeät ja ytimekkäät viestintätaidot, yhteistyökyky sekä taito rakentaa ihmissuhteita.

Edellä mainitut perustaidot arvotetaan jopa korkeammalle kuin johdolle tyypillisesti asetetut vaatimukset: alimman johdon tuloshakuisuus ja ylimmän johdon strategianäkemys. Lähimpänä operatiivista tekemistä oleva johto tarvitsee ennen kaikkea kykyä inspiroida ja motivoida muita. Keskijohdossa ongelmanratkaisukyky on taidoista tärkein. Heitä ylempänä olevat johtajat tarvitsevat enemmän hyviä viestintätaitoja kuin muiden tasojen johtajat. Selvityksen mukaan strateginen näkemys korostui ja oli välttämätön ainoastaan kaikkein ylimmällä johdolla.

th_blogi_leadership_31-08-15_nettireso

True Heartsin koulutuksissa voit kehittää johtajan ja esimiehen taitoja. Tutustu koulutustarjontaamme tästä. Tapaat meidät ja yhteistyökumppanimme C&Q Systemsin myös Esimies & Henkilöstö 2015 –tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 23.-24.9.2015. Arvomme messuilla myös huisan palkinnon: Innostu ja Innosta, puolen päivän työyhteisökoulutuksen motivointityyleistä tai osallistumisen Esimiehen NLP Practitioner -koulutukseen. Rekisteröidy maksutta mukaan Esimies & Henkilöstö 2015 -tapahtumaan tästä

Lähteet: HS 12.5.2015, SUUNTA-lehti 3/2015 ja www.taloussanomat.fi  31.7.2014

Kirjoittaja Tarja Törmänen on NLP Trainer ja True Heartsin NLP-viestintävalmentaja

Tutustu Tarjan kouluttajaesittelyyn
Lue Tarjan aiemmat blogikirjoitukset
Harmittaako sadesää? Hymyile!
Hampurilaiset hyllylle
Luovasti lahjakas vai tylsästi tarmokas?
Minä viestin mielelläni
Kieli puhuttaa

 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!