Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Hampurilaiset hyllylle!

Palautteen kanssa kannattaa (s)karpata. Hampurilaiset hyllylle, kehiin kiitosta ja kehityshalua!

Luin Helsingin Sanomista jutun palautteesta. Voin antaa kirjoituksesta hyvän palautteen.

Oma kokemukseni on, että kun kiittävän ja korjaavan palautteen suhde on 5:1, saa palaute aikaan parempaa tekemistä ja tyytyväisempiä työnsä tekijöitä. Ja palautteen suhteen on hyvä muistaa myös, että useimmiten ihminen on tehnyt 99 % asioista oikein. Jos palautteena saa vain huomioita siitä yhdestä prosentista, jossa on kehitettävää, voi palaute aiheuttaa lamaantumista. Ja sehän ei ole palautteen tarkoitus ja tavoite.

Yksi mielestäni parhaista palautekirjoista on Sirke Lohtaja-Ahosen ja Risto Ahosen “Palaute kuuluu kaikille”. Ja niinhän se kuuluukin. Hyvä palautekulttuuri sisältää monensuuntaista palautetta. Anna palautetta itselle, esimiehelle, kollegalle – kaikille. Pyydä palautetta (jos et sitä saa, tai saa sitä tarpeeksi). Kiitä, kannusta, kehu. Kerro, kun huomaat kehitettävää. Ja kun muistaa, että myönteistä palautetta voi antaa tekemisen lisäksi ihmisestä itsestään ja kehittävää ja korjaavaa nimenomaisesti siitä tekemisestä, ollaan hyvällä ja toimivalla palautepolulla sekä kehitetään toimintaa. Ja samalla, kaikkien identiteetit ja ihmisarvot säilyvät.

Kun haluat oppia lisää mm. ihmisyydestä ja inhimillisestä sekä samalla tehokkaasta ja tuloksekkaasta tavasta antaa ja saada palautetta, haluat oppia lisää NLP:stä. Takuuvarmasti hyödyllinen peruspaketti on NLP Practitioner, pitkäkestoinen NLP:n perusvalmennus. Kevään Imatran, Jyväskylän ja Helsingin koulutuksiin mahtuu vielä mukaan! Lue lisää ja ilmoittaudu elämäsi parhaaseen koulutukseen.

Kirjoittaja Tarja Törmänen on True Heartsin viestintävalmentaja, joka rakastaa hiilihydraatteja erityisesti hedelmien muodossa, syö joskus kasvishampurilaisia ja toivoo Suomen ja suomalaisten kehittyvän myönteisen palautekulttuurin mallimaaksi. 

Tutustu Tarjan kouluttajaesittelyyn
Lue Tarjan aiemmat blogikirjoitukset
Luovasti lahjakas vai tylsästi tarmokas?
Minä viestin mielelläni
Kieli puhuttaa

liisa_ihmemaassa_11-02-15

Jos se olisi mahdollista, miten se olisi mahdollista? Joskus ajattelun avaaminen oikeilla sanoilla ja kysymyksillä tuo arkeen ja elämään ripauksen taikuutta. Tai ainakin siirtymän ongelmasta ratkaisuun. Tämän ja monta muuta mielenkiintoista ajattelutapaa opit ja omaksut NLP-koulutuksissa.

 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!