Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Harmittaako sadesää? Hymyile!

Harmittaako sadesää? Hymyile, voit saada aikaan positiivisen pisaratartunnan.

Kun pieni vauva alkaa väläytellä hurmaavia hymyjä, ovat vanhemmat hurmiossa. Hyvästä syystä. Pienen vauvan hymy on aina aito ja kun ihminen hymyilee aidosti, syntyy vuorovaikutusta, myönteisessä hengessä. 

Mistä tunnistaa aidon hymyn? Se ulottuu silmiin asti, näkyy ja tuntuu myös poskipäissä ja levittää ympäristöönsä onnellista energiaa. Jos hymyilee “vain hampaillaan”, koetaan hymy – ja monesti koko ihminen ja tilanne, jossa ollaan läsnä – epäaidoksi.

th_blogi_maculan_shoppaama_nainen_kyna_suussa_13-07-15_198pixHymyileminen kuitenkin kannattaa, silloinkin, kun ei hymyilytä. Kun suunsa asettaa hymyasentoon, asettuvat myös aivomme enemmän sen kaltaiseen tilaan, jossa normaalisti hymyilisimme. Mielenkiintoista hymyssä on se, että se todellakin saa aikaan myönteistä vaikutusta silloinkin, kun se lähtökohtaisesti ei ole aito, vaan suupielet on houkuteltu kaartumaan kohti korkeuksia kynällä tai vaikkapa syömäpuikoilla. Ja kun oma ajattelumme muuttuu myönteisemmäksi, saamme osaksemme positiivisempaa suhtautumista ja palautetta.

Siispä, seuraavan kerran, kun lomasade harmittaa, kurkista kylpyhuoneen peiliin ja hymyile!

Tutustu aiheeseen: Mannheimin yliopistossa Saksassa toteutettu tutkimus (voit ostaa koko tutkimuksen hintaan 11,95 dollaria).

Lue lisää hymyn stressiä lievittävästä vaikutuksesta.

Kun haluat oppia viestimään positiivisemmin ja vaikuttavammin, osallistu True Heartsin tehokkaaseen NLP-viestintäpäivään. Seuraava kaikille avoin viestintävalmennus 17.9. True Heartsin uusituissa, viihtyisissä koulutustiloissa Helsingin Malmilla. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Viestintäpäivän vetää NLP-viestintävalmentaja ja NLP Trainer Tarja Törmänen. Lue Tarjan blogikirjoituksia:

Salonkikelpoiset tietoisuustaidot

Luovasti lahjakas vai tylsästi tarmokas?

Minä viestin mielelläni

Kieli puhuttaa

Aitoja hymyjä kesääsi!

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!