Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Maaretta Tukiainen: esimiehen kartta tiimityössä

Maaretta Tukiainen kirjoittaa blogisarjassaan maailmankuvan, todellisuuden ja johtamisen kohtaamisesta. Hän käsittelee yksilöllistä maailmankuvaa (kartta), jolla kukin luotaa ympäröivää todellisuuttaan (maasto): jokaisen ihmisen yksilöllisen kartan tiedostaminen on hyvän johtamisen edellytys. “Kun kompastuu kiveen,” on hyödyllistä tehdä myös matka itseensä, kohdata taitonsa ja vajavaisuutensa – tässä NLP on avainasemassa! Lue nyt kolmiosaisen blogisarjan toinen osa!

Esimiehen kartta tiimityössä

th_blogi_maaretta_tukiainen_osa2_nosto1Kartta vaikuttaa sekä töissä että vapaalla. Esimiehen kartta vaikuttaa siihen, millaisiin tuloksiin tiimi yltää.

Jos esimies suhtautuu työntekijöihinsä lahjakkaina ja yhteistyökykyisinä yrittäjinä ja antaa näiden ratkoa haasteet omalla tavallaan, tulokset ovat sen mukaisia. Mutta, jos ensisijainen huomio kohdentuu virheisiin ja niiden ennaltaehkäisyyn, mokien määrä luultavasti lisääntyy.

Tämä on toinen NLP:n perusoletuksista. Että se lisääntyy, mihin huomio kiinnittyy. Esimiehen onkin tärkeää tunnistaa omat taustaoletuksensa, sillä muuten hän saattaa tahtomattaan edesauttaa ei-toivottua käytöstä.

Voimavarat ovat tallella

Kolmas taustaoletus on lohdullinen. Sen mukaan meissä on voimavarat siihen, mitä tarvitsemme . Meidän tarvitsee vain tulla niistä tietoisiksi ja harjoitella, jotta saamme ne käyttöön.

th_blogi_maaretta_tukiainen_osa2_nosto2Anaïs Nin on sanonut, että elämä on kokoelma vaiheita, joista meidän tulisi päästä läpi. Jos joku epäonnistuu, se johtuu siitä, että hän jumiutuu ja haluaa jäädä tiettyyn vaiheeseen pysyvästi.

”Ikävä kyllä tuo jumi on eräänlainen kuolema”, Nin toteaa.

Jumituksen sijaan kannattaisikin suunnata katse sisäänpäin ja tutustua omiin voimavaroihin. Voi olla, että jumia ei enää yhtäkkiä olekaan.

Maaretan blogikirjoitussarjan kolmas ja viimeinen osa luettavissa ti 7.4.2015. Pysy True Hearts -blogikanavalla!

 

th_blogi_maaretta_tukiainen_nettiin_23-03-15Kirjoittaja Maaretta Tukiainen on valmentava muutoskonsultti ja tietokirjailija, jonka intohimo on auttaa työyhteisöjä ja yksityishenkilöitä löytämään piilevät voivaransa ja tekemään huikeimmistakin tavoitteistaan totta. Tällä hetkellä hän rikastaa elämäänsä NLP:llä True Heartsin  NLP Master Practitioner -koulutuksessa.

Lue kirjoitussarjan aiempi osa

Esimiehen kartta tiimityössä

 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!