Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Matkalla minuuteen

Energy moves on waves. Waves move in patterns. Patterns move in rhythms. A human being is all of those —energy, waves, patterns, rhythms. Nothing more. Nothing less.  A dance. –Gabrielle Roth

Kaksi ja puoli päivää kestävä, syvän sisäisen matkan aloittava 5Rythms – Matka minuuteen workshop avarsi maailmaamme syyskuisena viikonloppuna True Hearts NLP Finland Oy:n valoisissa tiloissa. Kouluttajamme Catherine Herrero-Granadel ja Jean- Francois Granadel tulivat meitä varten Ranskasta. True Heartsin puolelta mukana kouluttamassa oli Reetta Vanhanen.

5Rythms on Gabrielle Rothin kehittämä, tanssin ja luovan liikunnan menetelmä.  Siinä ei opetella tiettyjä liikesarjoja tai askeleita, vaan kyseessä on improvisoitu, meditatiivinen liikeharjoitus. 5Ryhtms on kutsu sydämen avautumiseen ja mahdollisuus muutokseen ja eheytymiseen.

Virtaava Flowing auttaa löytämään itsestään kaikki tunteet, maskuliininen Staccato osoittaa voimasi ja ainutlaatuisuutesi suhteessa itseesi ja muihin, vapauttava Chaos auttaa päästämään irti rajoituksista ja kuitenkin yhdistää maailmankaikkeuteen, leikkisä Lyrical luo uutta rikkoen hellästi vanhat rajoitukset, meditatiivinen Stillness tuo meidät takaisin kotiin, itsemme äärelle.

Aloitimme matkamme vastaamalla neljään elämämme peruskysymykseen. Liikkeen, tanssin ja jopa transsin kautta sukelsimme itseemme, tunteisiimme ja ympäröivään kenttään. Vapaan liikkeen, rytmien, soljuvien ja välillä terävienkin sävelkulkujen ohjaamina tutustuimme itseemme ja teimme matkaa kohti sisimpäämme luovuuden lähteille. Neljä kysymystä alati vaihtuvine vastauksineen ohjasivat matkaamme.  Miten aaltojen vaihtuessa sisinkin avautuu tuottamaan uusia oivalluksia ja löytöjä. Välillä kirjoitimme, maalasimme ja piirsimme auki tuntojamme ja loimme omia uniikkeja symboleita matkaamme rikastamaan.

Sanoilla ei voi kuvata sitä tunnetta ja kokemusta, minkä vallassa virtasin läpi aaltojen ja tunteiden. Keho loi koreografioita, jollaisia en tiennyt osaavani. Mistä näitä muuveja oikein tulee? Koko ajan muuttuvia ja kuitenkin osittain toistuvia liikkeitä. Vinha tunne, ikään kuin keho olisi ollut jonkun muun hallinnassa. Luottamus prosessiin ja turvallinen ympäristö uuden ”heimoni” ja arvostavien ohjaajien myötävaikutuksessa auttoi antautumisessa. Maahan juurtuneena, keskellä itseä ja yhteydessä omiin tunteisiin ja yhteiseen fieldiin oli helppo vapauttaa itsensä. Yhteisen aikamme päätyttyä olo tuntui tyhjältä, mutta kuitenkin täydeltä, ikään kuin uudelta. Kehossa tuntui ihanaa hellyyttä ja silmäni näyttivät kuin avautuneen, konkreettisesti.

Catherinen esitti mielenkiintoisen kysymyksen: ”Oletko sinä kehossasi vai onko keho sinussa?” Mitä mieltä Sinä olet?

Tervetuloa pian takaisin Catherine ja Jean- Francois, jotta mahdollisuus tutkimusmatkaan ja löytöretkeen toteutuu yhä useammalle. Suosittelen lämpimästi!

Kirjoittajana Anita Ahonen, True Heartsin tuore, NLP Professional Trainer-koulutusohjelmassa mukana oleva NLP-kouluttaja ja hyvinvointivalmentaja.

“Pidin eniten harmoniasta ja luottamuksellisesta energiasta, jossa oli hyvä työskennellä – workshop koostui kokonaisuudesta: kaikkien kouluttajien hyvästä kyvystä lukea ryhmää ja myös ryhmäläisten välisestä vuorovaikutuksesta. Sain workshopista irti uusia näkökulmia ja jokin osa minussa tuli uudella tavalla näkyväksi.

Luottamusta herättävä, aito, ammattitaitoinen, täynnä sydämen viisautta… näillä sanoilla kuvailisin upeita kouluttajia Catherineä,  Jean Francoisia ja Reettaa! Energia heidän välillään oli kuin tanssia ja yhdessä he loivat hienoja harkkoja ja ohjauksia. Kiitoksia Reetalle, joka mahdollisti tämän huikean matkan. Kiitos!”

Workshopiin osallistunut Tiina Rivalli. 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!