Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Mikä on tärkeää?

Poikani joutui joku aika sitten onnettomuuteen ja selvisi hengissä. Voitte vain arvata, että moni asia meni taas kerran oikealle kohdalleen ja se mikä on tärkeää, on taas kerran kertaantunut monen asian kanssa. Niin myös sen NLP:n jota koulutan ja joka on osa elämääni.

Ja jotenkin ajattelen, että se, että minulle on tärkeää olla mukana luomassa maailmaa, jossa ihmiset kokevat tulleensa nähdyiksi, kuulluiksi, ymmärretyiksi, rakastetuiksi ja hyväksytyiksi juuri sellaisina kuin ovat, omina aitoina itsenään, on myös NLP:tä. On kartta ja maasto ja kunkin omat totuudet ja merkitykselliset asiat ja kaikki on ok. Sinä olet, minä olen…ja meissä kaikissa on koko ajan jo kaikki, kukaan ei ole rikki ja näin ollen kukin on täydellinen juuri sellaisena kun on.

Erityisesti tässä ajassa minua kiinnostavat myös ego eli sielu, se kunkin syvempi minuus. Kun ihminen on keskellä itseään, yhteydessä omiin tunteisiinsa ja kaikki tunteet ovat hyväksyttyjä, hän voi olla yhteydessä itselleen tärkeisiin asioihin. Silloin on helpompi tietää kuka minä olen, mistä alan ja mihin lopun. Kun omat rajat ovat kunnossa, on helpompi sanoa kyllä ja ei.

Välimatka itsemme ja muiden välillä on suoraan verrannollinen välimatkaan joka, meillä on itseemme, kykyyn olla läsnä (Richard Moss). Tapa jolla olemme yhteydessä muihin, on ikään kuin peili siitä kuinka olemme yhteydessä itseemme.   Se on mielenkiintoinen ajatus, joka johtaa paitsi egoon ja sieluun, myös vuorovaikutukseen.  Ja vuorovaikutusta NLP:kin on.

Tässä ajassa egon sekä sielun merkitys kasvaa ja ihmiset kokevat aiheen tärkeäksi. Moni puhuu samasta asiasta eri näkökulmista, mikä on mahtavaa! Uskon, että tällä kaikella on suuri merkitys myös koko maailman kannalta. Samalla se antaa suuremman tarkoituksen työlleni . NLP:mäisesti ajateltuna merkityksellistä on se, miten tämä kaikki tehdään? Miten olet läsnä itsellesi ja muille?

Jos nostat hetkeksi ajatustesi keskiöön kysymyksen ”miten sen teet?” Niin minkälaisen listan konkreettista tekemistä saat aikaan? Minkälaisia sanoja käytät, minkälaisella äänenpainolla sanoja sanot? Minkälaisella energialla? Minkälaiset ovat ennakkoajatuksesi? Minkälainen katse ja kosketus? Ja ota mieleesi ne hetket, jolloin olet kokenut tulleesi rakastetuksi ja hyväksytyksi täydellisenä sinuna. Minkälaista se silloin on? Anna hyvän kiertää.

Kiitollisuus on itselleni tärkeää. Siitä nousee paljon ja se antaa minulle valtavasti voimavaroja olla läsnä, hyväksyä, sallia ja rakastaa. Mikään ei ole niin kaunis kuin ihminen, kunkin  sielu. Oma suosikkini Martha Graham on sanonut: “Take a honest step of your life and keep your channel open.” Kun pidät kanavasi egon ja sielun välillä auki, elämän voimasi virtaa maailmaan ja olet olemassa aitona ainutkertaisena itsenäsi.

Kun oma yhteys egon ja sielun välillä on auki, jokainen ihminen on kaunis ja täydellinen juuri sellaisena kuin on. Jokaisen kaunis energia ja elämän voima pääsevät tähän maailmaan. Kunkin oma elämänvoima on se joka kantaa ja samalla antaa meille välineitä ja ymmärrystä sielun eli syvimmän minuuden tasolla.

Kiitos menneestä vuodesta ja tuokoon vuosi 2012 tullessaan unelmat, toiveet ja tavoitteet joita elämääsi haluat! Life is today!

   :lla Reetta

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!