Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Salonkikelpoiset tietoisuustaidot

Kymmenen vuotta sitten mindfulnessista puhuttiin Suomessa pienissä piireissä ja sitä pidettiin hörhötoimintana. “Mitä lie siellä mietiskelevät, jotain koko päivän rentoutusharjoituksia varmaan. Ja mikä ruokameditaatio, eikö se riitä, että ihan normaalisti syö?”

Nykyään mindfulness on arvostettu ja haluttu taito, myös työelämässä. Lehdistä saa lukea johtajista, jotka ovat luotsanneet yrityksensä menestykseen tietoisuustaitojaan kasvattamalla ja myyjistä, jotka ovat onnistuneet jättämään stressin taakseen ihan vain olemalla enemmän läsnä tässä hetkessä ja rentoutumalla. Meditoida saa syödessä, kävellessä, raitiovaunussa, rannalla ja hiihtoladulla.

Mitä mindfulness, tietoinen läsnäolo ja tietoisuuden lisääminen sinulle tarkoittaa? Myynti & Markkinointi -lehden “Mindfulness tuli työelämään” jutussa kiteytettiin hyvin se, mitä tietoisuustaidot ovat ja mitä kaikkea niillä voi tehdä. Artikkelia lukiessani NLP-intoilin: samoja elementtejä ja vielä enemmänkin olen saanut harjoitella NLP-opintopolullani.

Kysyin True Heartsin Senior kouluttajalta Reetta Vanhaselta, millaisia yhtäläisyyksiä mindfullnessissa ja NLP:ssä hänen mielestään on: “NLP- ja mindfulness-koulutuksissa käyneet löytävät monesti valmennuksista samankaltaisia työkaluja läsnäolon ja keskittymiskyvyn harjoittamiseen”, sanoo Vanhanen. “NLP on tehokkain tietämäni tapa lisätä tietoisuutta. Uuden ajan NLP:ssä (Next Generation NLP) läsnäolo, oma hyvä tila ja ‘fieldin’ eli yhteisen olemisen ja tekemisen kentän, rakentaminen on kaiken perusta. Se tekee NLP:stä paljon enemmän, kuin joukon hyviä tekniikoita”, Vanhanen jatkaa.

NLP on mindfullnessia – tai mindfullness on NLP:tä. NLP:tä ja mindfullnessia on huomata, että kumpikin on totta. Viisasta on kehittää tietoisuustaitojaan ja ottaa ne mahdollisimman laajasti käyttöön.

tarde_talvi_pipo_01-15

Kirjoittaja Tarja Törmänen on True Heartsin viestintävalmentaja, joka on tietoinen siitä, että voisi olla tietoinen vielä niin paljosta muustakin.

Lue Tarjan aiemmat blogikirjoitukset
Luovasti lahjakas vai tylsästi tarmokas?
Minä viestin mielelläni
Kieli puhuttaa

Mindfulness – tie läsnäoloon!

Sivuiltamme voit lukea lisää Mindfulnessista, kuten sen hyödyistä ja sitä koskevista tieteellisistä tutkimuksista sekä tulevista Mindfulness-illoista ja koulutuksista. Katso lisää täältä!

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!