Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Sanna seurasi sydäntään

sanna_makela_uutiskirjeJyväskyläläinen Sanna Mäkelä on nähnyt yrittäjän arjen nousut ja laskut. Kolmen pienen lapsen äiti tietää, kuinka haastavaa yrittäminen on toisinaan oman jaksamisen ja ajankäytön kannalta. NLP-koulutus antoi rohkeutta tehdä haastavia päätöksiä ja seurata omaa sydämen ääntään. 

Sanna toimi kahdeksan vuotta ravintola-alan yrittäjänä miehensä kanssa kunnes liiketoiminta myytiin monista syistä johtuen pois. Uusi ura aukeni muiden auttamisesta. Nykyisin hän kouluttaa ja valmentaa oman Onnenhelmi –yrityksensä kautta pienyrittäjiä ja työyhteisöjä kehittämään omaa toimintaansa ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan.  ”Olen elänyt pienyrityksen kiireessä ja tiedän, että toimintaa kehittämällä kiirettä ja omaa työtaakkaa olisi voitu vähentää. Samalla liiketoimintakin olisi kasvanut tuloksellisemmaksi. Nyt autan muita välttämään ne virheet, joita itse tein.”

”Ihmisten kohtaaminen on ollut punaisena lankana kaikessa tekemisessäni”, Sanna toteaa. ”Lähdin opiskelemaan NLP:tä, koska halusin kehittää itseäni ja oppia lisää ihmismielen toiminnasta. Mitä enemmän tiedostan ja tunnistan esimerkiksi omia vahvuuksiani ja heikkouksiani, tunnetilojani tai ajattelumallejani, sen paremmin pystyn toimimaan myös muiden ihmisten kanssa.”

Sanna aloitti NLP Practitioner -koulutuksen Helsingissä tammikuussa 2013. ”Oma henkinen kasvuni on ollut valtava parin viime vuoden aikana. Sain rohkeutta lähteä kulkemaan omaa tietäni ja tehdä haastavia päätöksiä ja luopumisia, joita en olisi aiemmin uskaltanut tehdä. Koulutuksesta sain myös paljon käytännön työvälineitä päätösten kanssa elämiseen ja niiden aiheuttaman tunnemylläkän käsittelyyn. ”

Sanna toteaa myös arjen ja elämän lasten kanssa helpottuneen. ”Perhe-elämään on tullut uudenlaista syvyyttä ja ulottuvuutta. Osaan olla enemmän läsnä itselleni ja sitä kautta perheelle.”

”Kävin itse NLP-koulutukseni Jyväskylästä Helsingissä ja pitkät matkat ja koulutusviikonloput vaativat paljon järjestelyä ja venymistä koko perheeltä. Kerrassaan hienoa, että koulutukseen on nyt mahdollista osallistua myös Jyväskylässä. Reetta Vanhasen tasoisia kouluttajia vierailee täällä harvoin.”

NLP Practitioner -koulutus alkaa Jyväskylässä maaliskuussa 2015. 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!