Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Susannan uudet silmälasit

susanna_knuuttilaImatralaisen erityisluokanopettaja Susanna Knuuttilan arki on tiivistä ja täyteläistä. Kolmen nuoren äiti tekee päivätyönsä ohessa töitä myös hyvinvointiohjaana ja coachina. Arjessa toteutuvat kuitenkin Susannalle tärkeät arvot ja asiat: välittäminen ja toisten ihmisten ainutlaatuisuuden kunnioittaminen, rakentava vuorovaikutus, jatkuva oppiminen ja sisäinen kasvu sekä kasvun hedelmien jakaminen myös muille.

Kipinä koulutukseen lähti halusta laajentaa omaa ymmärrystä

”Olen työskennellyt vuodesta 2006 lähtien erityisluokanopettajana. Kaipasin haasteelliseen työhön lisää välineitä ja näkökulmia ja halusin laajentaa omaa ymmärrystäni sekä osaamistani työn tekemisestä. Myös siviilielämän puolella oli henkisesti raskaita ajanjaksoja, kun sekä omaa että lasteni terveyttä koeteltiin. Etsin keinoja vahvistaa ja voimaannuttaa jaksamistani sekä kasvattaa voimavarojani.”

”NLP:hen tutustuin ensi kertaa erään lyhytkurssin kautta. Kurssi istutti kiinnostuksen siemenen mieleeni ja 2012 päätin lähteä mukaan pidempään NLP Practitioner -koulutukseen. Kävin pitkään läpi eri yritysten koulutustarjontaa ja -esitteitä, kunnes löysin True Heartsin www-sivuille. Sivuilta huokui Next Generation NLP:n henki: inhimillisyys, rakkaus ja toisten kunnioittaminen. Tiesin tulleeni oikeaan paikkaan.

NLP Practitioner -koulutuksessa silmäni todella avautuivat. Tuntui siltä, kuin olisin saapunut henkiseen kotiini. Puolen vuoden ajalle jaksottuvan koulutuksen aikana uudet asiat eivät tule liian nopeasti, vaan koulutusviikonloppujen väliin jäi hyvin aikaa uuden prosessoimiseen. Itse opin parhaiten juuri tällä tavalla.”

Susanna on sittemmin jatkanut omaa NLP-polkuaan myös NLP Master Practitioner- ja NLP Trainer -koulutuksiin. Tammikuussa 2015 hän valmistui NLP Associate Traineriksi.

Minä valitsin NLP:n vai valitsiko NLP minut?

Jos elämässä olisi mahdollisuus valita vain yksi koulutus tai kurssi, jonka saisi käydä itsensä kehittämiseksi, työssä jaksamisen edistämiseksi, elämän tärkeiden asioiden, asenteiden ja oman ajattelun kirkastamiseksi, omien voimavarojen ja vahvuuksien löytämiseksi, elämänlaadun kohentamiseksi ja parantamaan vuorovaikutusta niin itsensä kuin toisten ihmisten kanssa, se olisi minulle NLP Practitioner -koulutus. Sillä maailma näyttää nykyään ihan erilaiselta. Ja hyvä niin.

Tietoisuus asioista on noussut ja se näkyy kaikessa tekemisessäni. Vaikuttavinta on ollut sisäinen kasvu ja omien voimavarojen vahvistuminen, joka heijastuu suoraan käytännön arkeen sekä opetustyössä että henkilökohtaisessa elämässä. Poikani harrastaa vuorikiipeilyä maailman vaarallisimmilla ja riskialtteimmilla kiipeilyreiteillä. Monet ovat ihmetelleet, miten äitinä kestän suurien riskien jatkuvan läsnäolon ja tiedostamisen. NLP:n avulla olen saanut sisäistä rauhaa ja välineitä omien tunteiden hallintaan. Pystyn paremmin toimimaan myös kaikkien läheisteni tukena ja henkisenä coachina. Löydän enemmän vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin, ja siihen, kuinka suhtaudun asioihin. Yksi NLP:n ajatuksista on ”se lisääntyy, mihin huomio keskittyy” ja on jokaisen oma valinta, keskittyykö elämässä positiivisiin vai negatiivisiin asioihin.”

susanna_knuuttila_kiipeily_aurinkotauko_15-01-15

Susanna suosittelee
NLP:tä nyt myös Imatralla
Nyt on tarjolla nippu kirkkaita silmälaseja, joiden kautta voi oppia näkemään oman elämänsä uudessa ja kenties myönteisemmässä valossa. NLP-koulutusten toteutuminen omalla kotipaikkakunnalla on hieno juttu! Koulutuksia on aiemmin löytynyt enemmän pääkaupunkiseudulta, paikalliseen koulutukseen osallistumalla säästyy matkoihin ja majoitukseen kuluvaa aikaa, vaivaa ja rahaa. Katso alkavat NLP-koulutukset (myös Imatra) True Hearts -koulutuskalenterista.

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!