Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

True Hearts ja Villa Mandala yhteistyössä: NLP- ja joogaretriitti

VillaMandalaJoogasali_editLokakuun viimeisenä perjantaina matkasi joukko todellisia sydämiä viettämään True Heartsin ensimmäistä viikonloppuretriittiä Hyvinvointikeskus Villa Mandalaan, Loviisaan.

Retriittiin osallistui 19 ihanaa naista, jotka toivat mukanaan laajan kirjon erilaisia elämänkokemuksia, ja joista kaikilla oli omanlaisensa syyt hakeutua viikonlopuksi hiljaisuuteen luonnon helmaan,  NLP:n ja joogan äärelle. Retriittiin sisältyi NLP-harjoituksia ja joogaopetusta sekä lauantaina että sunnuntaina ja täysihoito huikean kauniissa stressinhallintaan erikoistuneessa Villa Mandalassa. NLP:n ohjaajina toimivat True Heartsin Reetta ja Anu, ja joogaohjaajana Suomen Turusta Loviisaan matkannut Erna.

Retriitin teemana oli kiitollisuus ja irtipäästäminen, ja saimmekin heti perjantai-iltana tehtäväksemme kirjata ylös kolme kertaa päivässä asioita, joita ympärillämme näemme ja kuinka ne tukevat hyvinvointiamme. Ihan niitä pienenpieniä arkisia asioita ja toisaalta niitä isompiakin. Ja voi pojat, miten paljon sitä löytyykään aihetta kiitollisuuteen kun siihen huomionsa suuntaa. Etenkin ne pienet, arkiset asiat jäävät usein huomaamatta itsestään selvinä, mutta tarkemmin tarkasteltuna tuovat elämäämme suuresti onnea.  Itse pyörittelin koko viikonlopun päässäni ajatusta, miksi koko ajan pitää stressata ja haaveilla elämäänsä muutosta, kun ympärillä on kuitenkin niin älyttömän paljon, mistä olla kiitollinen, ja siitä näkökulmasta katsottuna kaikki on ihan hyvin. Lopulta joogaohjaajamme Erna sanoi jotain mikä pysäytti: ”Ihan hyvä ei riitä”. Niin. On tärkeää osata olla kiitollinen, mutta yhtä tärkeää on myös osata päästää irti asioista, ihmisistä tai vaikka omista uskomuksistamme, jotka eivät (enää) tuota meille hyvää oloa. Ja nämä kaksi asiaa  – kiitollisuus ja irtipäästäminen – eivät sulje toisiaan pois.

VillaMandalaMetsäpolku_edit

Mieliemme lisäksi myös kehojamme hemmoteltiin viikonlopun aikana monella tapaa. Lauantaina aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta ja pääsimme ennen lounasta ulkoilemaan häikäisevässä maalaismaisemassa. Joogaohjaajamme Erna johdatteli meidät lauantaipäivän päätteeksi lempeästi yin-joogan pariin, jonka ääressä vierähti kuin huomaamatta pari tuntia. Joogan jälkeen oli vuorossa sauna sekä rentoutuminen huikaisevan kirkkaan tähtitaivaan alla lämpimässä paljussa ulkolämpötilan laskiessa pakkasen puolelle. Jo tämän jälkeen kaikkien kasvoille oli levinnyt onnellinen, raukea hymy, mutta ei tässä vielä kaikki, koska edessä oli kolmen ruokalajin illallinen. Ja mikä illallinen se olikaan! Villa Mandalan ideologiaan kuuluu lähellä ja luonnonmukaisesti tuotettu kasvisruoka, ja viikonlopun ajan kokkinamme toiminut Tuomas tarjoili meille tästä mestarillisia taidonnäytteitä. Miehen reseptien perään kyseltiin ahkerasti, ja Tuomas varovaisesti vihjailikin suunnittelevansa jossain vaiheessa ruokakirjan kirjoittamista. Jäämme malttamattomana odottamaan!

VillaMandalaRyhmäkuva

Sunnuntaiaamuna unet karisteltiin silmistä Ernan virkistävällä ja kehoa hellivällä joogalla. Aamupäivän NLP-session ja Tuomaksen herkullisen lounaan jälkeen kotimatkalle lähdettiin rentoutuneina ja onnellisina, kotiinviemisenä monia uusia avaimia pysyvämpään hyvinvointiin, joogatarvikkeita  ja Villa Mandalan Mia Jokinivan kirjoittama Hengähdyshetkiä: opas stressittömään elämään –kirja.  Perjantai-iltana ihmisten kasvoilla näkyneet stressi- ja huolirypyt olivat sulaneet pois jo ensimmäisen illan aikana ja muuttuneet viikonlopun aikana naururypyiksi. Ilmapiiri oli alusta alkaen avoin ja hyväksyvä, kuten kaikissa True Heartsin NLP-tilaisuuksissa ja saimme kaikki olla täydellisiä omana itsenämme. Viikonlopun päätteeksi kuulimme Reetan ja Anun suusta innostavan uutisen, lisää samanlaista on luvassa. Tarkkaile siis True Heartsin viestintää uusien retriittien varalta, paikat täyttyvät varmasti nopeasti.

Kirjoittaja Anne Kakkonen osallistui True Heartsin ja Villa Mandalan yhteistyön ensimmäiseen huipennukseen, NLP- ja joogaretriittiin.

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!