Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Hyvinvointikalenteri 23.12: Arjen pienet ihmeet

Joka päivä tapahtuu pieniä ihmeitä. Usein meillä on omassa arjessa niin kiire, ettemme huomaa niitä. Kuljemme autopilotilla ja huomio kiinnittyy ehkäpä to do listaan, ehkäpä tikittävään kelloon, ehkä tulevaisuuteen.

Unelmoi isosti

Ajattelin, että kerron teille tarinan omasta pienestä ihmeestäni. Oikeastaan tarinan siitä miten pieniä, mutta merkityksellisiä nuo tapahtumat ovat.

Keskustelin eilen ystäväni kanssa ja totesimme, että on aika tehdä uudet unelmakartat ensi vuoteen, vaikka ei ole pitkä aika siitä, kun teimme nämä viimeksi. Uusille kartoille löytyi selkeä syy. Koimme molemmat, ettemme ehkä olleet uskaltaneet unelmoida riittävän isosti. Unelmoida riittävän rohkeasti. Oikeasti laittaa kaikkea sitä kartalle, mitä elämäämme toivomme. Ne asiat puuttuvat, jotka ovat hyvin suuria ja tällä hetkellä jopa mahdottomalta tuntuvia.

Omassa arjen autopilotissani vein tänään ison määrän roskia toimitilojen jätehuoneeseen.  Avatessani jäteastian kannen hätkähdin. Löysin sieltä ison määrän lehtiä unelmakarttojen tekoon. Samassa rakennuksessa toimiva mainostoimisto oli heittänyt lehtiä roskiin koko vuoden ajalta. Juoksin innostuksissani autolle hakemaan ison sinisen IKEA-kassin ja kahmin kassin täyteen lehtiä. Jälkikäteen koko tapahtuma naurattaa minua. Se muutti energiani täysin. Askel keveni ja uskon, että näytin täysin hoopolta fiilistellessäni isoa lehtinippua jätehuoneessa. Aikuinen nainen aarteen äärellä.

Mihin kiinnität huomiosi, se kasvaa

Omassa pienessä maailmassani tämä tapahtuma tukee tavoitteitani.
Omassa pienessä mielessäni se on minulle merkki ja pieni ihme.
Merkki edetä eteenpäin tällä polulla.
Se vahvistaa uskomustani siitä, että elämä tuo eteeni niitä asioita, joihin kiinnitän huomioni.

Elämässsä on se ihana puoli, että voi itse isolta osin määrittää millaisen merkityksen erilaisille tapahtumille antaa. Aivan ihanaa ja ihmeiden täyttämään joulua!

 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!