Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Keskiössä syvä yhteys itseen

Hmm… Aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä kertoakseni mielenkiintoisesta seminaarista. Päädyin kuitenkin kertomaan myös läsnäolosta, NLP:stä ja lopulta Stephhen Gilliganista, koska kaikki liittyy aina kaikkeen. Muuttamalla yhtä osaa, muutat koko kokonaisuutta. Kutsun Stephen Gilligania vaatimattomasti ihmeidentekijäksi… mutta aloitetaan vähän kauempaa…

Buddism is a practice of your mind

Olin 2014 Nepalissa Kopanin luostarissa buddhalaisuuden ja meditoinnin äärellä. Buddism is a practice of your mind ja niin on nlp:kin, jonka parissa olen ollut vuodesta 1999. Ihan ensin en edes ymmärtänyt mitä kaikkea tuo luostarikokemus toi tullessaan, huomasin sen vain omassa olemisessani ja kohtaamisissa ihmisten kanssa. Hiljalleen tietoisemmin ymmärsin mielen hiljentämisen voiman ja sen todellisen yhteyden omaan syvimpään minuuteeni. Sain myös kouluttajana jonkun kokonaan uuden tason olemiseen ja tekemiseen. Ja tykkäsin siitä kovin.

NLP ja Tietoisuustaidot

Sana C.O.A.C.H. Mitä se tarkoittaa?

Centered – Keskellä itseä

Open – Auki tai aukenemassa

Awake – Tietoinen

Connected – Yhteydessä

Holding – Kannatella

Minkä tahansa tunnetilan esille kutsuminen ja sen vahvistaminen ja siirtäminen mihin tahansa elämän tilanteeseen (ankkurointi ja mapping acorss) on hyvin varhaista NLP:tä ja tuttu myös minulle jo ensimmäisistä NLP-opinnoistani. Vuosien saatossa myös NLP on kehittynyt valtavasti ja oman hyvän tilan merkitys NLP:ssä nousi keskiöön samoin kuin tietoisuustaitojen merkitys ihmisten elämässä. C.O.A.C.H –tila sai oman tekniikan ja teorian, Robert Diltsin ja Stephen Gilliganin sanoittamana. Se on Next Generation NLP:n ytimessä.

Minulle tuo C.O.A.C.H tilan opiskelu alkoi 2008 USA:ssa Robert Diltsin, Judith DeLozierin ja Deborah Bacon Diltsin johdolla ja myöhemmin 2014 Stephen Gilliganin Trans Campillä, San Diegossa. Kuulen korvissani Stephenin äänen ”Drop it down into your center.” Sanoilla on merkitystä ja ennen kaikkea koko kehon luomalla somaattisella kokemuksella. Kuinka tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi oman aitona itsenään. Itselleen ja muille. Nykyään päivittäiset läsnäolon harjoitteet on oleellinen osa päivääni. Arjen pienet hengähdyshetket mindfulnesin kautta kuuluvat isona osana läsnäolon ja johtamisen teemoihin kun koulutan avoimia NLP-koulutuksia ja yrityksissä esim. työhyvinvointia, motivaatio ja esimieskoulutuksia.”

Transsi = C.O.A.C.H-tila = loputon määrä mahdollisuuksia = luovuus

Saamme lokakuussa Suomeen hyvin harvinaislaatuisen ja oman alansa huippuosaajan. Myös omassa elämässäni Stephen Gilliganin merkitys on ollut suuri. Hän on opettanut minulle elämästä ja aiheesta loputon määrä mahdollisuuksia viisi tärkeää asiaa.

1. Löysin entistä syvemmän yhteyden omaan syvimpään minuuteni.

2. Oman ammatillinen osaamiseni kasvoi/syveni huisan loikan. Oma hyvän tilan ja ei-tietoisen alitajuisen tietoisuuden tiedostaminen ja hyödyntäminen työssäni kasvoi. Se missä minun ei-tietoinen puoleni on yhteydessä ryhmän tai yhden ihmisen ei-tietoiseen puoleen. Se, kun vaan tiedän, että mihin tulee kiinnittää huomiota ja missä kohtaa voin parhaiten olla tukena ihmisten kasvussa ja kehittymisessä. Vastaukset eivät tule vain minulta vain jostain suuremmasta tietoisuudesta. Olen vain väline, jolla on tehtävä.

3. Sain kohtaamisiin enemmän syvyyttä ja koskettavuutta. Niin kaunista, niin kaunista.

4. Rakkaus ja myötätunto itseäni ja muita kohtaan kasvoi.

5. Terveydelliset vaikutukset. Struma kaulassani ”oppi sekä kasvamaan ja pienenemään”. (aikaisemmin se oli vain kasvanut n. 3cm puolessa vuodessa vauhdilla).

Tapasin Stephenin ensimmäistä kertaa 2,5 vuotta sitten ja jos silloin sovimme, että hän saapuu Suomeen. Kiireisen miehen aikatauluihin päivät sopivat tämän vuoden lokakuulle. Minulle seminaari on yksi elämäni rajattomien mahdollisuuksien toteuttamista. Tervetuloa! Tämä on jotakin mitä sanoilla on vaikea selittää, jotakin sellaista mikä täytyy kokea…

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!