Mindfulness MBSR 8-viikon kurssi

Pvm: 07.04.2019 - 09.06.2019
Klo 14.00 - 16.30

Mindfulness kurssi tietoisuustaidot mbsr

Mindfulness kurssi (MBSR)

Tämä on 8 viikkoa kestävä Mindfulness MBSR kurssi, jonka aikana pääset kehittymään tietoisuustaidoissa. Opit tehokkaita Mindfulness tekniikoita tietoiseen läsnäoloon, rentoutumiseen ja stressinhallintaan. Mindfulness on tieteellisesti tutkittu menetelmä, josta on todettu olevan runsaasti hyötyä.

Arki on tänä päivänä monelle hyvin hektistä; kiirettä, paineita ja väsymystä. Aika ei riitä asioihin joihin haluaisi ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää helposti huomiotta. Olisiko nyt aika keskittyä hetkeksi itseesi ja osallistua Mindfulness kurssille?

Hyötyjä, joita mindfulness kurssi voi tuoda elämääsi:

  • Muutoksia elimistössä: syke laskee, verenpaine tasaantuu, ruuansulatus paranee, stressihormonit normalisoituvat, unen laatu kohenee.
  • Kivut kehossa ja krooninen sairastelu vähenevät     
  • Ahdistus/masennus helpottaa ja opit sietämään sekä ennaltaehkäisemään niitä
  • Näet asiat selvemmin ja kirkkaammin ja siksi päätöksenteko helpottuu
  • Tunne oman elämän ja ajatusten hallinnasta lisääntyy
  • Elämänilo ja kiitollisuus vahvistuvat
  • Työssäjaksamisesi ja keskittymiskykysi paranevat
  • Vaikutukset näkyvät myös ihmissuhteissasi   

Mitä on Mindfulness?

Mindfulness MBSR (mindfulness based stress reduction) -menetelmän avulla voit jälleen alkaa elämään omien arvojesi mukaista elämää. Tämän menetelmän avulla voimme kehittää kykyämme rentoutua ja olla tässä hetkessä tietoisesti ja hyväksyen. Lisäksi voimme oppia arvostamaan itseämme ja ympäristöämme juuri sellaisena kuin ne ovat.

Mindfulness MBSR menetelmän on kehittänyt professori Jon Kabat-Zinn, jonka avulla moni ihminen on saanut apua erilaisiin ongelmiinsa esimerkiksi kiputiloihin, uneen, levottomuuteen, ahdistukseen, stressiin, masennukseen ja omien ajatusten sekä tunteiden hyväksymiseen. Menetelmästä on tehty paljon tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet menetelmän toimivuuden. Täältä voit lukea lisää Mindfulnessista.

Mindfulness kurssin sisältö

Mindfulness kurssi kestää kahdeksan viikkoa, jonka aikana tutustumme menetelmän harjoitteisiin yhdessä muiden kurssilaisten kanssa sekä itsenäisesti kotona. Tapaamme viikoittain 2,5 tunnin mittaisessa valmennuksessa, jonka lisäksi pidämme myös hiljaisuuden päivän. Jokaisella kerralla saat myös kotitehtäviä, joiden avulla viet opit arkeesi.

Kurssin aikana tutustumme mindfulness harjoitteisiin ja sitä kautta itseemme; omiin tunteisiimme, ajatuksiimme ja kehontuntemuksiimme. Kurssi antaa sinulle mahdollisuuden oppia joustavuutta, ymmärrystä ja arvostusta itseäsi ja ympäristöäsi kohtaan, huomaamaan oman käytöksen ja ajattelun automaatioita sekä huomioimaan elämän pienten ilojen ja ihmeiden merkityksen stressin ja haastavien elämäntilanteiden aikana.

Tämä 8-viikon mindfulness kurssi ei vaadi aiempaa kokemusta tietoisuustaidoista. Riittää, että olet valmis panostamaan tämän kahdeksan viikon ajan sitoutumalla kurssiohjelmaan. Huomioithan, että kurssille pääseminen edellyttää kurssihaastattelulomakkeen täyttämistä etukäteen. Tällä pidetään huoli siitä, että ohjaajalla on ennakkotietoa kurssilaisista ja hän voi varmistua, että jokaisen elämäntilanne soveltuu kurssin käymiseen. (Tiedot ovat luottamuksellisia.). Mindfulness kurssi ei sovellu akuutissa psyykkisessä kriisissä olevalle. Olet sydämellisesti tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Kouluttaja: Jenni Juutilainen

mindfulness tietoisuustaidot koulutus

Kurssin ohjaa Mindfulness-ohjaaja (CFM®) Jenni Juutilainen. Hänen oma Mindfulness-polku on alkanut vuonna 2013 itsenäisellä harjoittamisella, erilaisilla kursseilla ja lopulta kouluttautumalla ohjaajaksi Center For Mindfulness Finlandissa.

Jenni on myös sertifioitu rentoutusvalmentaja ja sosionomi (amk), joka on työskennellyt suurimman osan työurastaan varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajana. Jenni ohjaa kursseja sydämmellä ja arvostavalla asenteella, kohdaten jokaisen kurssille tulevan juuri sellaisena kuin hän on; tärkeänä ja arvokkaana.

Kurssin aikataulut

Kokoonnumme seuraavina päivinä klo 14:00-16:30
su 7.4.
su 14.4.
su 28.4.
la 4.5.
la 11.5.
su 19.5.
su 2.6.
su 9.6.

Hiljaisuuden päivä järjestetään lauantaina 5.5.2019 klo 9:30 – 16:30.

Paikka

Ryhmä kokoontuu True Heartsin koulutustiloissa, Malminkaari 5, 4. kerros, Helsinki.

Hinta

Hinta 399€ (sis. alv 24%).

Hinta sisältää kurssitapaamisten lisäksi teetarjoilun, kirjallisen materiaalin, harjoiteäänitteet sekä ohjaajan tuen sähköpostilla koko kurssin ajaksi.

Koulutus toteutetaan pienryhmässä (max. 15 osallistujaa).

Mitä mukaan?

Mukaan tarvitset oman jooga-alustan, jumppamaton (tms.) tyynyn, viltin sekä mukavat lämpimät vaatteet. Juomapullo voi olla hyvä olla myös mukana. Hiljaisuuden päivään annetaan ohjeet myöhemmin kurssin aikana.

Huom! Järjestämme myös lyhyempiä Mindfulness-iltoja!

Tervetuloa kokeilemaan mindfulnessia. Katso täältä seuraavien iltojen aikataulut.

Paikkoja rajoitusti, joten varaa nyt omasi

Tee päätös itsesi parhaaksi ja ilmoittaudu nyt mukaan koulutukseen. Sydämellisesti tervetuloa!

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä meille sähköpostia: info@truehearts.fi.

Tarvitsemme sinulta seuraavat tiedot kun ilmoittaudut: Mihin koulutukseen ilmoittaudut, laskutus- ja yhteystietosi sekä miten haluat maksaa (lasku vai pankki/luottokortti).

Koulutus laskutetaan laskulla tai lähetämme halutessasi pankkikortti/luottokorttilinkin sinulle ilmoittautumisen jälkeen. Voit halutessasi saada laskun erämaksuilla. Laskuihin lisätään laskutuslisä 9,30€ (sis. alv 24%)