Marjukka Kallio: koulutus ja työkokemus

marjukkakallio2nNLP-kouluttaja, NLP Trainer, NLP Coach,
Sosiaalipsykologi, YTM.
Suomen NLP-yhdistyksen hallituksen jäsen.

Lue palautteita Marjukasta

Marjukka on toiminut kouluttajana, yrittäjänä ja työyhteisöjen valmentajana vuodesta 2002 lähtien. Hän aloitti NLP:n opiskelun suomalaisten kouluttajien johdolla, ja vuodesta 2011 hän on päässyt syventymään Next Generation NLP-henkeen USA:ssa. Marjukka opiskeli NLP Traineriksi Kaliforniassa NLP University:ssa (NLPU) Santa Cruzissa, Robert Diltsin, Judith DeLozierin, Susie Smithin ja Deborah Bacon Diltsin opissa. Marjukka on mukana True Heartsin NLP Professional Trainer-koulutusohjelmassa.

 

Koulutus

NLP Practitioner (x 2), 2006, 2011 (Suomi)
NLP Practitioner 2012-2013, True Heartsin Professional NLP Trainer -koulutusohjelmassa
NLP Master Practitioner (x 2), 2008, 2011 (Suomi)
NLP Trainer, 2011, (NLPU, USA)
NLP Coach, 2012, True Hearts NLP Finland (Suomi)
Suomen NLP-yhdistyksen hyväksymä NLP-kouluttaja NLP Trainer 2012
True Hearts NLP Finland Oy:n hyväksymä Next Generation NLP-Kouluttaja 2013

Muut koulutukset

Sosiaalipsykologi, YTM (Tampereen yliopisto) 1996-2007. Pro gradun aiheena tunteiden käyttäminen myyntityössä. Erikoistumisopinnoissa painotus työnohjaukseen ja ryhmien ohjaukseen.
Koulutussuunnittelun erikoistumisopinnot (Turun ammattikorkeakoulu), 2004
Liikkeenjohdon ammatilliset erikoistumisopinnot (Turun ammattikorkeakoulu), 2008
Lukuisat henkilöstön kehittämiseen liittyvät seminaarit ja lyhyemmät kurssit: mm. Tietoisuustaidot stressinhallinnassa.

Työkokemus

True Hearts 2013 -> NLP-kouluttaja, henkilöstövalmentaja, NLP Trainer
Kouluttajana ja coachina vuodesta 2001 vuorovaikutukseen, työyhteisötaitoihin, urasuunnitteluun sekä oppimiseen liittyvissä kysymyksissä, 2002 -2013 oman yrityksen Interaktiva Oy:n kautta
10 vuotta erilaisissa palvelualan tehtävissä
Työskennellyt henkilöstökonsulttina rekrytoinnin parissa
Tutkijana TYKESin rahoittamassa Moderni työ – uusi esimies- ja alaistoiminnan konsepti -hankkeessa

Tavoitteista totta

tarinani tähän päivään

1998

Oma NLP-polkuni alkoi Tampereen yliopistolta vuonna 1998. Opiskelin sosiaalipsykologiaa, ja siinä vaiheessa opintoja luentoteemojen painottuminen tutkimuksen tekemiseen aiheutti toisinaan ahdistusta. Halusin ennemminkin ymmärtää ihmisten minuudesta, miksi meistä tulee sellaisia kuin olemme, ja miten käytännössä voin auttaa ihmisiä huonossa olossaan (ja siinä samassa itseäni). Pelastukseksi koitui psykologian kurssi, jossa opiskeltiin soveltavaa psykologiaa: NLP:tä. Ihastuin erilaisten kielimallien käytännön toimivuuteen, mielikuvien editoimiseen, ja jopa jonkinlaista ankkurointia kokeiltiin. Tämän jälkeen löysin kirjastosta lisää NLP-opuksia ja testailin joitakin juttuja kaveripiirissäkin. Todella kiinnostavaa – ja samalla kirjojen harjoitukset eivät oikein auenneet, ymmärsin että vain lukemalla en oikeasti ymmärrä mistä tässä on kyse.

2000-luvun alku

2000-luvun alussa matkani jatkui meren ja miehen perässä Turkuun. Työskentelin henkilöstökonsulttina rekrytoinnin parissa, ja aloin kouluttaa työttömiä ja uranvaihtajia. Pian laitoin pystyyn oman yrityksen, Henkilöstökoulutus Interaktivan. Kouluttaessani törmäsin usein siihen, miten ihmiset ajattelivat maailmasta mielestäni erikoisilla tavoilla (minulle kaikki on aina hankalaa) ja nämä ajatukset toteuttivat itseään hyvin säännönmukaisesti. Tieto siitä, miten kannattaa käyttäytyä, ei riittänyt. Halusin kouluttaa ja coachata myös siinä, miten kannattaa ajatella ja miten muuttaa ajatuksiaan. Samalla kaipasin lapsiperhe-elämää enemmän aikuisia keskustelukumppaneita ja älyllistä pohdintaa.

2006

Niinpä lähdin 2006 NLP Practitionille ja jatkoin parin vuoden päästä Masterille. Innostavaa, jännittävää, hauskaa ja monesti koin että ongelmani ratkesivat ihan kuin itsestään! NLP:n ansiosta löysin itsestäni uusia voimavaroja ja uskaltauduin uudenlaisten yritysvalmennusten pariin. Sovelsin NLP:n menetelmiä erityisesti coachingissa, tunteiden hallinnassa, vuorovaikutuksessa ja tavoitteiden saavuttamisessa.

2010

Vuonna 2010 oli itselleni muutosten vuosi. Heräsin omassa elämässäni siihen, että en voi enää odottaa että muut muuttuvat ja tekevät minut onnelliseksi. Minun itseni pitää muuttua ja ottaa vastuu, opetella rakastamaan itseäni! Lopetin yli kymmenen vuoden kamppailulajien harrastamisen ja panostin kaiken vapaa-aikani henkiseen kasvuun.  Kansainvälinen NLP-kongressi Helsingissä oli toinen suuri herääminen. Ilmapiiri oli uskomattoman lämmin, salliva ja energisoiva. Kun Robert Dilts ja Deborah Bacon Dilts avasivat NLP:n Next Generation –ajattelua, koin että asiat loksahtivat niin kauniisti yhteen: miten NLP:ssä voi ottaa kaiken kehon ja sielun viisauden käyttöönsä, käyttää intuitiotaan, miten tunne-energiat vaikuttavat kaikkialla ja tärkeää on löytää oma visionsa ja missionsa. Päätin saman tien, että tähän haluan ehdottomasti syventyä lisää, ja lähdin varaamaan matkaa NLPU:hun, Kaliforniaan.

2011

NLPU:n NLP Trainer –koulutus syvensi valtavasti NLP-osaamistani. Kouluttajina olivat Robert Dilts, Judith DeLozier, Deborah Bacon Dilts, Susie Smith ja Kulani Kamaha’o. Robert ja Judith ovat olleet kehittämässä NLP:tä alusta asti ja heidän taitavuutensa ja omistautumisensa näkyi, kuului ja tuntui jatkuvasti opetuksessa. Opiskelutoverini olivat ympäri maailmaa yli 20 eri maasta: erilaisia, sydämellisiä, avoimia ja NLP-ajatteluun täysin paneutuvia ihmisiä. Kuin kotiin olisi tullut! Opin suunnattomasti eri tekniikoita, ajattelutapoja, kuulin tarinoita NLP:n menetelmien synnystä, uudet asiat kietoutuivat yhteen aiemmin opitun kanssa ja selvensivät asioita, tulivat osaksi minua. Opin millaista NLP on, kun on auki, yhteydessä itseensä ja muihin, keskellä itseä. Ymmärsin NLP:n suunnattoman luovuuden ja sovellusmahdollisuudet ihmisten elämässä. Tähän mennessä elämäni upein reissu – hetkittäin myös rankka, kun tiputtelin pois vanhoja rajoittavia uskomuksiani. Oma visioni ja missioni kirkastuivat ja vahvistuivat, koin että löysin itsestäni jotain, joka on aina ollut. Kun yhteys oman sieluni ääneen vahvistuu, on helppoa tietää kuka minä olen, ja mitä haluan olla luomassa tähän maailmaan.

2012

Santa Crutzin jälkeen tiesin, että haluan jakaa Next Generation NLP -tietoisuutta ja auttaa ihmisiä löytämään oman täyden potentiaalinsa. Suoritin Practitionerin apuopettajuuden True Heartsissa Reetan koulutuksessa ja Masterin apuopettajuuden NLPU:ssa. Molemmissa koulutuksissa tietotaitoni kasvoi ja sain seurata ihaillen koulutusryhmien ”fieldin” luomista.  Vuodesta 2012 alkaen olen täydentänyt NLP-kouluttajaosaamistani True Heartsin NLP Next Generation Professional NLP Trainer –koulutusohjelmassa ja nykyisin toimin True Heartsissa NLP-kouluttajana osana upeaa, kehittyvää NLP-ammattilaisten tiimiä.

Minuun tekevät vaikutuksen erityisesti NLP:n käytännöllisyys arkielämässä, oman potentiaalin rajojen venyttäminen, menetelmien nopeus ja syvällisyys sekä filosofia: jokainen ihminen nähdään tärkeänä, arvokkaana omana itsenään.