Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Elämä koostuu erilaisista vaiheista. Missä olet ja minne haluat mennä?

elämä koostuu vaiheista

Elämä koostuu erilaisista vaiheista

On hyvä ja helpottava ajatus tiedostaa, että elämässä on erilaisia vaiheita. Jos sinulla on nyt hankalaa, stressaa tai ahdistaa, niin on hyvä muistaa, että sekin on vain vaihe joka menee kohta ohi.

Välillä on hyvä pysähtyä tutkimaan omaa elämää ja sitä, että millaista elämänvaihetta elät juuri nyt. Kannattaa antaa itsellesi hetki pysähtymiseen ja oman elämän sekä tavoitteiden tarkasteluun. Missä olet ja minne haluat mennä?

Millainen elämäntilanne sinulla on meneillään juuri nyt? Elämä koostuu erilaisista vaiheista. Usein meillä menee hyvin, toisinaan loistavasti. Välillä menee huonosti, joskus surkeasti. Joskus kulkee kovempaa, välillä hitaampaa. Toisinaan sataa lunta, joskus paistaa aurinko. Samalla tavalla kuin vuodenajat vaihtelee, myös elämämme vaiheet vaihtelee.

elämä koostuu vaiheista

Missä vuodenajassa elämäsi on nyt?

Itsensä kehittämisen harjoitus: Aseta itsellesi uusi suunta

Jos vertaat omaa elämääsi vuodenaikoihin: Syksyyn, talveen, kevääseen ja kesään, missä vaiheessa sinun elämäsi on tällä hetkellä?

Missä vuodenajassa ihmissuhteesi ovat? Entä työelämä tai raha-asiat? Miten menee terveyden ja fyysisen sekä henkisen hyvinvoinnin suhteen?

Elämä koostuu erilaisista vaiheista. Jos sinulla on nyt myrskyisää, niin olisiko sekin vain vaihe, joka menee kohta ohi? Eikö se olekin helpottavaa tiedostaa. Toisaalta voisit nyt myös ennakoida tulevia vaiheita tai sitä, että mihin suuntaa haluat elämääsi ohjata.

Nyt voit asettaa itsellesi uuden suunnan. Hyödynnä näitä kysymyksiä oman suunnan ja tavoitteiden löytämisessä:

Mitä yksityiskohtaisesti haluan? 
Mitä minulla on silloin sellaista, mitä minulla ei ole nyt? 
Mihin suuntaan tavoite minua vie? Mikä on tavoitteen vaikutus pitkällä aikavälillä?
Jos nyt kuvittelen olevani tulevaisuudessa. Nyt, kun olen käyttäytynyt tällä uudella tavalla tai saavuttanut tavoitteeni, miten koen asian? – Mitä silloin näen? – Kuulen? – Tunnen?  Voit aina välillä palata tähän mieltämääsi tulevaisuuden hetkeen, vahvistamaan tätä elämäsi uutta suuntaa.

Lisää harjoituksia ja valmennuksia itsesi kehittämiseen

Voit lukea blogistamme artikkelin: Tavoitteiden asettamisen viisi hyvää periaatetta sekä tehdä pidemmän harjoituksen oman tavoitteen asettamisesta. Koulutuksissamme opit tehokkaita työkaluja itsesi kehittämiseen, valmentamiseen ja vaikuttamiseen. Katso koulutukset koulutuskalenterista.

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!