Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Kartta ja maasto – Mikä on minulle mahdollista?

Hei sinä! Ajattelin kirjoittaa aiheesta, joka on aukaissut minulle uuden maailman NLP Practitioner koulutuksen aikana. Asiasta, jonka avulla ymmärsin miksi olen elämässäni siinä kohtaa missä olen nyt. Miksi oma elämäni näyttää juuri tälläiseltä ja juuri nyt.

NLP:ssä puhutaan kartasta ja maastosta. Nämä kaksi ovat eri asioita. Jokaisella meillä on oma yksilöllinen karttamme todellisuudesta. Oma maailmankuvamme, käsitys siitä millainen maailma on ja mikä on minulle mahdollista.  Mikään kartta ei kuvaa todellisuutta kokonaan, eikä myöskään täysin tarkasti. Olen tehnyt parhaat mahdolliset valinnat elämässäni niiden tietojen pohjalta joita minulla on ollut. Ei minua ole rajoittanut maasto, eli todellisuus, vaan oma päänsisäinen karttani siitä mitä olen kokenut mahdolliseksi ja hyväksi minulle. Olenko kokenut mahdolliseksi laihtua 10kg? Olenko kokenut mahdolliseksi esimerkiksi yhdistää uraa ja äitiyttä? Olenko uskonut onnellisen parisuhteen olevan mahdollista?

Oppimalla sen, että tehokkaimpia ja ekologisimpia karttoja ovat ne, jotka tarjoavat laajimmat ja rikkaimmat valinnat, olen voinut laventaa omaa karttaani. Kyseenalaistaa itselleni asettamiani rajoitteita. Se suurin kriitikko taitaa kuitenkin asua oman pääni sisällä. Oivallus on auttanut löytämään enemmän lempeyttä itsenäni kohtaan. Mitä pidemmälle Practitioner polku etenee, sitä enemmän kaikki palaa läsnäoloon ja itseni kuuntelemiseen.

Olen aina pitänyt ajatuksesta, että elämä on polku, jossa on erilaisia vaiheita ja se johdattaa jonnekin. Kartta ja maasto tukee tätä ajattelua loistavasti.

Aurinkoista ja ihanaa päivää toivottaa Marja koko Aitojen Sydämien tiimin puolesta.

Kirjoittaja on True Hearts yrityksen intohimoinen koordinaattori, jonka työnkuvaan kuuluu ihan kaikkea. To the infinity and beyond Buzz Lightyearin sanoin. Mielenkiintoinen matka  NLP Practitioner koulutuksessa alkoi tammikuussa.

 

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!