Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Miten löytää parisuhde NLP:n avulla?

Tuskin on sattumaa, että moni sinkku löytää parisuhteen esim. NLP Practitioner koulutuksen aikana. Kouluttajien kesken olemme joskus pohtineet, että NLP tulee sanoista Näin Löydät Parisuhteen. NLP Practitioner ei ole parisuhde tai rakkauskoulutus, se on tutkimusmatka itseen, joka auttaa löytämään oman elämän kysymyksiin vastauksia tai lisää oikeita kysymyksiä. Koulutuksen ensi sijainen tarkoitus on auttaa sinua olemaan paras versio itsestäsi. Sellainen versio kuin sinä haluat olla.

Ajattelin, että kirjoitan aiheesta, koska olen itse löytänyt rakkauden NLP Practitioner koulutuksen aikana ja olen monesti törmännyt kysymykseen siitä vaikuttiko NLP jotenkin asiaan. Olen myös todistanut vierestä rakastumisia. Ennen kaikkea rakastumisia omaan itseen, mutta myös siihen kumppaniin.

Mitä minä oikeasti haluan elämääni?

Koska NLP Practitioner on tutkimusmatka juuri omaan itseen, hahmottuu entistä paremmin mitä oikeasti haluaa omaan elämääni. Tätäkin tärkeämpää on koulutuksessa laajentuva rakkauden ja läsnäolon määrä. Vetovoiman lain tapaan, vedät omaan puoleesi niitä asioita joita itse myös annat ja pyydät. Ehkä opit paremmin ja konkreettisemmin sanoittamaan sen mitä todella haluat, ehkä olet enemmän läsnä ja myötätuntoisempi muita ihmisiä kohtaan.

Rakkauden käsityksen laajentuminen

Omalla kohdallani ymmärsin (vaikka kumppani puuttui tehdessäni Reetan mahtavassa ohjauksessa rakkaus-harjoitusta), minussa olevan suuren suuri määrä rakkautta, jota voin antaa. Voin antaa sitä läheisilleni, lapsille ja vaikkapa asiakkaille. Esimerkiksi tapani kommunikoida asiakkaille muuttui myötätuntoisemmaksi. Myös sähköpostissa voi antaa rakkautta, uskokaa tai älkää. Ennen olin antanut sähköposteissa ystävällisyyttä, nyt annoin rakkautta. Koko rakkauden käsite sai ihan uuden merkityksen. Ja jotenkin rakkaudelle tuli elämässäni paljon enemmän tilaa, kun merkitys kasvoi paljon parisuhdetta ja romanttista rakkautta suuremmaksi.

Asian kokeminen todeksi jo tässä hetkessä

NLP on hyvin kokemuksellista. Tunsin harjoitusta tehdessäni rakkauden luissa ja ytimissäni. Visualisoin ja tunsin kumppanin elämässäni jo todeksi. Elin sen todeksi. Hengitin sen todeksi. Todeksi taitavassa ohjauksessa.
Miltä näyttää?
Miltä kuulostaa?
Miltä tuntuu?

Uskomukset

NLP pureutuu myös uskomuksiin. Löytyykö taustalta kenties negatiivisia uskomuksia kumppanin löytymiseen.
Kaikki parhaat on jo varattu. Ei ole olemassa kunnon naisia/miehiä. En koskaan löydä ketään sopivaa. Kaikki miehet/naiset ovat pettäjiä jne. Joskus meillä voi olla uskomuksia, jotka estävät kenties unelman tai tavoitteen toteutumisen.

Jokaisen kokemus on henkilökohtainen

En lupaa NLP:n avulla 100% onnistumismahdollisuuksia kumppanin löytymiseen, mutta lupaan isompia onnistumismahdollisuuksia, kun olet tyytyväinen itseesi ja omaan elämääsi. Periaatteessa perus kamaa, ilman poppakonsteja. Simppeliä ja yksinkertaista ja jokaiselle mahdollista. Toivon, että osasin sanoittaa asiaa. Ehkä loppuun haluan vielä sanoa, että jokaisen kokemus on henkilökohtainen, joku toinen voi sanoittaa tämän aivan erilailla ja kokea asian täysin eri lailla ja silti NLP toimii. Siinä se NLP:n hienous juuri onkin.

Kertaan vielä ne neljä kivijalkaa joista voi olla apua kumppanin löytymisessä
– Rakkauden käsite laajenee ja olet enemmän läsnä ihmissuhteissa
– Tiedät mitä elämääsi haluat
– Elät unelmaasi niin kuin se olisi jo totta
– Tarkastelet uskomuksiasi

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!