Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Laura Peippo: Luottamus, lämpö ja läsnäolo!

”Olet rohkea ja ujo. Olet rönsyilevä ja kaunis. Olet nuori ja kaunis.”

Mie olen nyt vajaan vuoden opiskellut NLPersonal Traineriksi, True Heartsilla. Meillä on enää yksi jakso jäljellä jonka jälkeen valmistun. Aika hurjaa miten aika menee ja miten paljon sitä onkaan itsestään ja ympärillä olevista ihmisistä oppinut näin lyhyessä ajassa.

Vajaassa vuodessa olen saanut käsittämättömän määrän ymmärrystä kaikesta. Olen oppinut ymmärtämään miksi toimin niinkuin toimin, olen oppinut hengittämään ja päästämään irti.

Vaikka olen ollut aivan kuoleman väsynyt sekä aivan superkiireinen, niin silti olen jaksanut ajaa viisi tuntia Ouluun kahden päivän koulutukseen ja sitten taas yötä vasten takaisin, että olisin aamusta töissä. Miksi? Hyvä kysymys vaikkakin tiedän vastauksen.

Ne kaksi tai kolme päivää ovat antaneet käsittämättömän paljon energiaa, voimaa ja intoa omaan tekemiseen. Aina koulutuspäivien jälkeen tuntuu siltä, että olisin ollut lomalla viikon ja olen saanut puhua itselle vaikeista asioita täysin luottamuksellisessa ilmapiirissä. Olen saanut jakaa kaikki ilot ja onnistumiset näiden koulutuksessa olevien ihmisten kanssa tietäen, että he ovat ihan aidosti iloisia onnistumistani ja he ihan todenteolla ymmärtävät, jos on ollut rankempi ajanjakso.

Nyt edellisellä kerralla sain hienoja uutisia yritykseni toiminnasta ja en voinut vastustaa sitä, että jakaisin sen hetken heidän kanssaan, koska tiesin, että he ovat taatusti yhtä iloisia sekä onnellisia tilanteesta kuin minäkin ja sitä he olivat. Kesken kirkasta koulupäivää kilistimme skumpat ja mitä vielä? Sain kouluttajaltamme Reetalta vielä ison puskan punaisia ruusuja. Se oli yksi parhaimmista päivistä mitä muistan ja mikä hienointa niin sain jakaa sen heidän kanssaan.

” Sinä olet ihana, höpsö, hullu & rohkea ”

Minusta on kerta kerralta koulutuksen jälkeen tullut vahvempi ja minun on joka kerta helpompi hengittää ja päästää asioista irti. Minä uskallan, minä voin ja mikä tärkeintä minä saan.  Olen oppinut ymmärtämään, että mikä minulle on tärkeää? Minä olen oppinut edes sekunninsadasosaksi pysähtymään edes miettimään sitä mikä on minulle tärkeää.

Nyt edellisellä kerralla kirjoitimme jokaiselle lapun, jossa kerroimme jotain hyvää toisistamme nimettömänä ja voi jessus, kun pääsin hotellihuoneeseen ja aloin lukemaan kirjeitä sitä itkun, ilon ja naurun määrää. On ihana kuulla itsestään hyviä asioita, ihanaa.  Ajattelin jakaa teille myös osan näistä kirjeistä mitä sain upeilta opiskelutovereiltani…

” Tykkään sinusta, koska näytät enkeliltä laulaessasi ja sinulla on lämmin sydän täynnä uskallusta. Upea, rohkea, kaunis ja löydät elämässäsi kaiken etsimäsi ”

” Aito. Heittäydyt ja annat itsestäsi muille paljon. Rohkea nainen. Sinusta huokuu päättäväisyys ja iloinen asenne. Selviät mistä vain. ”

” Laura, olet ihana rohkea, aito ja rehellinen. Olet valloittava, persoonallinen ja sinuun on ollut mahtava tutustua. Sinunlaisia ei ole kuin yksi ”

” Olet kova mimmi, energinen, hyvällä tavalla hully ja spontaani. Sun nauru on magee. ”

” Olet timanttinen, ihana luonnonlapsi ”

” Laura Peippo, sä olet kunnon sähikäinen! Ihailen ja kunnioitan suuresti sun aitoutta. Sä rohkaiset jo pelkästään omalla olemuksellasi ihmisiä uskaltamaan olemaan omia itsejään. Ihana, kun olet ”

” Se supernainen, joka saa myös muut uskomaan itseensä. Hymy, joka valaisee maailman ympärillään. Oot upea. ”

” Voi  Laura, Mä niin ihailen tuota sun energiaa ja rohkeutta. Onnea vielä uskaliaalle yrittäjälle hienosta menestyksestä. Toivon sinulle mitä parhaimpia vuosia urallasi. ”

Tiedättekö,  toisin kuin luulette, niin minulle todella harvoin kerrotaan näitä asioita. Ihmisten on helpompi olla sanomatta mitään ja Suomalaisessa kulttuurissahan ajatellaan niin, että ei vain kehuta ettei ylpisty. Nämä viestit nuilla pienillä lappusilla antaa minulle voimaa todella pitkälle. Liimasin kaikki nämä lappuset oman jääkaapin oveen, että näen ne joka päivä. Pieni, mutta niin suuri asia.

Kehukaa ihmisiä ympärillänne, ette tiedäkkään miten hyvältä ne tuntuu ja miten iso asia yksikin lause tai sana voi olla.

Tämä ei ole vain koulutus muiden joukossa vaan tämä on jotain aivan muuta. Olen oppinut miettimään mikä on tärkeää minulle ja olen oppinut kysymään ihmisiltä, että mikä on heille tärkeää. Olen saanut kokea koulutuksessa käsin kosketeltavaa läsnäoloa. Kukaan ei räplää puhelinta ja päivät menee lentämällä ja yhtäkkiä kaikki pyörittelee päätä, että mihin se päivä oikein katosi.

Jokainen kerta koulutuksessa tuo sydämeeni suuren määrän lämpöä.

Jälleen kerran voin todeta, että suosittelen kyllä NLP:n saloja ihan jokaiselle.

Koulutuskokemuksen kirjoitti Laura Peippo

peippo suuntablogi

Pienen pojan äiti, valmentaja, kahden kuntosalin omistaja sekä fitnessfromthenorth blogia kirjoittava neitokainen.

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!