Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Nauru eheyttää kehoa ja mieltä

Milloin viimeksi olet nauranut? Nauranut niin, että poskissa ja vatsalihaksissa tuntuu? Niin, että kyyneleet valuvat silmistä? Me aikuiset hymyilemme ja nauramme keskimäärin 13-15 kertaa päivässä. Lapset taas noin 300 kertaa päivässä! Otatko haasteen vastaan ja ylität tuon aikuisten keskimääräisen hymy/naurumäärän?

Nauru asuu meissä kaikissa, kyllä ihan meissä jokaisessa. Se on universaali kieli, jota ei koskaan ole liikaa. Olemme voineet piilottaa kyvyn hymyillä ja nauraa, mutta siellä sisimmässämme se on aina ja ikuisesti olemassa. Kun nauramme, kehossamme monet prosessit käynnistyvät. Nauraessamme elimistömme ”hyvänolon hormonin” endorfiinin tuotanto lisääntyy ja samalla kortisolihormonin eli ”stressihormonin” taso laskee. Naurulla on monia terveysvaikutuksia se mm. alentaa verenpainetta, rentouttaa ja vähentää kipua. Kehon rentoutuessa myös mielikin rentoutuu ja eheytymistä tapahtuu niin kehossa kuin mielessäkin.

Naurujooga on oiva tapa lisätä naurua omaan arkeen. Työyhteisössä naurujooga on lisäksi loistava tapa lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta, luovuutta ja työhyvinvointia. Nauraminen ryhmässä voimauttaa ja saa meidät astumaan ulos mukavuusalueeltamme. Nauru on todellinen koko työyhteisön ja sen yksilön voimavara!

Tule kokeilemaan Lauran ohjaamaa naurujoogaa naistenpäivän iltaan (8.3). Lue täältä lisää naistenpäivästä!

Tilauksesta työyhteisönne pääsee myös nauttimaan naurujoogasta True Heartsin tiloissa

Kirjoittaja on ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehtynyt Laura Juusela. Laura toimii energiahoitajana, vyöhyketerapeuttina, naurujooga ja meditaatio-ohjaajana. Lauran vastaanotto löytyy True Heartsin tiloista. Erilaiset henkiset kasvuryhmät ja intuitio workshopit ovat myös hänen osaamisaluettaan.

Laura Juusela
www.iloistavirtaa.fi

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!