Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Pohdintoja miten olla paras versio itsestäni

Mulla oli etuoikeus osallistua Ole paras versio itsestäsi esittelyiltaan ennen joulua. Olen ottanut tavakseni silloin tällöin käydä kehittämässä itseäni tällaisissa koulutustilaisuuksissa. Olen kokenut et ne jotenkin antavat niin paljon kun pääsee hetkeksi irtautumaan hektisestä arkielämästä. Ajattelin tähän hieman kirjoittaa alas pohdintoja siitä illasta ja mitä siitä mitä sen jälkeen olen pohtinut tästä asiasta.

Mitä on olla paras versio itsestään?

Olen paljon miettinyt mitä se paras versio itsestäni mahtaa olla ja olen tullut siihen tulokseen, että yhtä paras versio itsestäni ei ole olemassa, vaan ihminen koko ajan muuttuu. Paras versio itsestäni ei ole staattinen, vaan sitä mikä tänään on paras versio, ei ole sama ehkä huomenna. Minun paras versio itsestäni on koko ajan muuttuva, vaikkakin on osia jotka pysyvät myös ennallaan.

Rakkaus

Minun elämääni mahtuu aina rakkautta. Se on se mille pohjalle haluan omani elämäni rakentaa. Silloin kun vastaanotan ja annan rakkautta, koen että olen paras versio itsestäni. Rakkaus on niin iso osa elämääni ja tärkeä arvo minulle, että sitä on vaikea kuvitella että olisin parempaa ihminen ilman sitä. Olen tehnyt tietoisen päätöksen, että karsin vihan tunteita ja annan tilaa rakkaudelle. Aina se ei ole helppoa, koska se tarkoittaa paljon anteeksi antamista.

Uteliaisuus.

Minun uteliaisuuteni on antanut minulle enemmän positiivisia asioita. Ennen kaikkea uteliaisuus antaa ystäviä yllättävistä tilanteista, kun vain uskallan kysyä kaikki kysymykset, mitä uteliaisuudestani ajattelen heistä. Myös illan aikana sain kokea uuden ystävyyden, kun kohtasin ihanan Leenan harjoitteluiden parityöskentelyissä. Uteliaisuus saa minut myös tutkimaan maailmaa eri näkökulmista.

Luovuus

Olen sellaisessa vaiheessa elämälläni, että koen tätä tarvitsevani luovuutta enemmän kuin koskaan. Haluan lisätä luovuutta monella tasolla ja tavalla. Tämä myös kirkastui illan aikana erilaisten harjoitteiden avulla. Ihanalla Leenalla oli hyviä kysymyksiä, jotaka saivat minut löytämään itsestäni lisää luovuutta ja kysymykset toivat esille mistä kaikesta löydän luovuutta itsestäni.

Yritän löytää inspiraatiota luovuuteen erilaisista lähteistä, kaikista lähteistä varmin, on kuitenkin luonnon kauneus. Pari päivä sitten kävin rannalla lähellä kotiani ja katsoin jäätyvää merta. Vaikka ulkona oli erittäin kylmä, olen erittäin iloinen että kävin ihailemassa sitä miten usva nousi merestä, mikä ihana näky.

Nämä kolme ovat sellaisia asioita, mitä haluan aina pitää elämässäni, jotta voisin olla paras versio itsestäni. En toisaalta koe näidenkään olevan staattisia, vaan myös esim. mittasuhteet vaihtuu ja näitä kaikkia pyrin lisäämään samalla kuin elämässäni on myös asioita joita haluan vähentää. Sellaisia asioita jotka vievät minut kauemmaksi olemaan paras versio itsestäni.

Sellaisia ovat mm. on pelko ja viha. Jos käännän nämä positiiviseksi, voisin sanoa, että jätän enemmän tilaa rohkeudelle ja rakkaudelle. Rohkeus rakastaa itseäni sellaisena kuin olen. Mitä ihanaa sanonta ja sillä on hyvää lopettaa tämän kirjoitus ja todeta että taas kerran sanat löytyivät kun lähdin pohtimaan ja kirjoittamaan.

Kaikille teille toivon rohkeutta rakastaa itsestäsi sellaisena kuin olet <3 Parhaana versiona itsestäsi.

Koulutuskokemuksen kirjoitti Charlotta Bäck

lotta mv
Päivisin intohimoisesti logistiikan eri projektien kanssa työskentelevä muutosjohtamisen ammattilainen. Vapaa-aikana mieltä ja kehoa luovasti yhdessä ja erillään, salilla, jooga-matolla ja lenkkipolulla, sekä kotona tietokoneen ääressä oman onnellisuusblogin parissa. www.back2happiness.com

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!