Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Rakkaus on elämän suurin asia!

Itsensä rakastaminen! Nyt on sen aika!

Rakkaus, myötätunto, tunteet puhuttavat ja koskettavat ihmisiä tässä ajassa. Ihan loistoa, ajattelen minä!

Tommy Helsten puhuu äskettäin Yle:llä että rakkaus on elämän suurin asia. Myös minä ajattelen niin. En tiedä yhtään ihmistä maailmassa joka ei halua olla rakastettu ja rakastaa. Vihdoin rohjetaan puhua rakkaudesta ja sen parantavasta eheyttävästä voimasta avoimesti myös johtamisen (itsensä johtaminen ja muiden johtaminen) coachaamisen, kouluttamisen,  terapian ja asiakapalvelun yhteydessä. Kaikkialla siellä missä ihmiset kohtaavat. Myös minä rohkenen nyt!  Ja täytyy myöntää että meni myös tovi ennen kuin rohkenin/rohkenimme julkaista True Heartsin yhdeksi arvoksi Rakkaus.

Rakkaus on liian pieneen laatikkoon laitettu!

Kuulen usein ettei suomalaiset voi sanoa rakastavansa  asiakkaitaan, työkavereitaan, alaisiaan, ystäviään….. Kannattaisi! Sillä itsensä ja muiden rakastamisella  on valtava merkitys siihen minkälainen tunneyhteys Sinulla on itseesi ja muihin ihmisiin ja lopulta siihen minkälaisella tunnetilalla elämääsi elät ja miten hyvin voit elämässäsi.   Ja no vain, jos rakkaus tuntuu ihan mahdottomalta, niin mitäs sanot aidosta välittämisestä.

Kaikki tunteet on ok

IMG_4840

True Hearts Next Generation NLP koulutusmatreriaalit 2016/ Reetta Vanhanen

Hyväksytään kaikki tunteet, ihan kaikki! Sillä jos laittaa jonkun tunteen piiloon se alkaa eriyttää (vrt. eheyttää) joltain osin ihmistä ja tuon tunteen piilossa pitäminen voi viedä liikaa energiaa ja voi alkaa väsyä. Mm. siksi me sanomme nlp:ssä että kaikki tunteet on ok, ihan kaikki! Me sanomme TERVETULOA KAIKKI TUNTEET!

Rakkaus ja hyväksyntä itseä kohtaan

Ensimmäinen askel kohti vapautta olla Sinä, ainutlaatuinen, juuri sellaisena kuin olet, on hyväksyä kaikki tunteet. Kun voit hyväksyä kaikki omat tunteet, voit hyväksyä ne myös muille (ja just näin päin). On siis super ok rakastaa ensin itseään, sillä se on tie myös aitoon toisen ihmisen rakastamiseen ja välittämiseen.

Tarvitaan läsnäoloa, ihan konkreettisesti sitä että pysähdyt ja olet läsnä itsellesi ja ensin kuulet ja tunnistat omat tunteet ja sen jälkeen voi hyväksyä ne ja kannatella omia tunteita, ihan kaikkia!  Ja sen jälkeen se onnistuu myös muissa ihmissuhteissa. Ilman  toisen ihmisen inhimillistä läsnäoloa ei kokemuksilla ole inhimillistä arvoa.

Elämä on ihanaa ja joskus se koskee ihan suunnattomasti….

….toisen ihmisen läsnäolo erityisesti juuri silloin kun koskee on parantavaa, rauhoittavaa, rohkaisevaa ja antaa tunteen että on joku joka välittää ja tukee. Ihminen tulee nähdyksi, kuulluksi, hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on kaikkinen tunteineen.

Rakkaus on taito ja voima

Stephen Gilligan kirjoittaa kirjassaan  Courage to Love että rakkaus on taito ja voima joka suojelee ei manipuloi, rakkaus on antamista ja saamista, pelkkä oleminen riittää, yksin tai jonkun kanssa. Rakkaus tasapainottaa, koskettaa ja vapauttaa, tuo yhteen, ei erota. Kun rakkaus on paikalla toimintamme ja ajattelumme on joustavampaa, avuliampaa, huomiovampaa….

To Courage to Love kirjan keskiössä on

  • Jokainen on syntynyt ainutlaatuisena oman keskuksensa kanssa (soft spot)
  • Elämänvirta ja energia kulkee lävitsesi ja paitsi silloin kun se on jumissa
  • Elämä on ihanaa ja joskus se koskee ihan suunnattomasti
  • Sinua on kaksi, sinä itse ja suhteesi ihmisiin
  • Maailmassa on olemassa suurempi viisaus kuin sinä itse (Big Mind)
  • Sinua on tässä maailmassa vain yksi kappale ja olet ainutlaatuinen juuri sellainena kuin olet

Stephen Gilligan Helsingissä 27-29.10 Generative Coaching and Trance seminaarissa.

Rakkaus on sinua varten! Rakkaus on meitä kaikkia varten!

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!