Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Usko, Toivo ja Henkilövaaka

Ja vahvin niistä näyttäisi olevan henkilövaaka. Ainakin jos osaa ennustaa toistuvia ilmiöitä, kuten Rantakunnosta pois –kuntoilukuureja.

Jälleenpä on se aika vuodesta, että on aika ottaa itseä niskasta kiinni. Luvaton laiskottelu saa loppua ja on aika ryhdistäytyä. On aika kaivaa henkilövaaka esille. Se kun on hyvä kontrolloinnin väline ryhdikkyydelle. Vaaka kertoo absoluuttisen totuuden siitä, mitkä ovat ponnistelun tulokset.

Luulen osaavani ennustaa, miten yleisesti ottaen tulee käymään tämän syksyn kuureissa. Se menee näin:

Ensin usko on kova! Kovalla itseluottamuksella mies ja nainen ruotuun: ”On se nyt kumma, jos ei aikuinen ihminen saa sen vertaa aikaiseksi, että laahaisi kroppansa salille”

Laihduttaminen on kuitenkin todennäköisyysbisnestä. Todennäköisesti käy niin, että jossakin vaiheessa usko alkaa horjumaan: ”entäpä jos tämä sittenkään ei ollut hyvä idea?” ”Entäpä jos taas väsähdän ja kilot tulevat puolitoistakertaisena takaisin?”.

Onneksi uskon hiipuessa jäljelle jää toivo. Toiveikkuus, että kyllä usko ja motivaatio vielä palaa korvat luimussa ja häntä koipien välissä takaisin, kunhan vain päivän pari hengähdän ja lepuutan rasittunutta kehoani. Tai viikon kaksi. Korkeintaan kuukauden. Siinä odotellessa kuitenkin huomaa, että uskon lisäksi myös toivo tavoitteen toteutumisesta on jättänyt jäähyväiskirjeensä.

Eipä hätää, sillä jäljelle jää Henkilövaaka! Varma luottokumppani, jonka voi aina laittaa kätevästi sängyn alle ja ottaa sen sieltä pois, kun tarve taas syntyy.

Entäpä jos henkilövaa’an tilalla olisikin Rakkaus? Kun usko loppuu, toivo jättää jäähyväiset, niin jäljelle jäisi rakkaus? Rakkaussuhde omaan hyvinvointiin? Sellainen suhde, jota haluaisi vaalia niin myötä –kuin vastamäessä.

Havaintoni on, että jos liikuntaa ja ylipäätään hyvinvointia kohtaan ei synny rakkaussuhdetta, niin laihdutus ynnä muut liikuntaprojektit ovat uskon ja toivon varassa. Henkilövaa’asta kun ei ole rakkauden korvikkeeksi.

Valmentajalle

Haluatko oppia kuinka motivoida ja auttaa asiakasta päästämään irti vanhoista, ei toimivista tavoista ja saavuttamaan yhä kestävämpää hyvinvointia?

Tule mukaan NLPersonal Trainer I -koulutukseen. Seuraavat koulutukset järjestetään:

10.-11.10.2017 Oulussa. Lue lisää 

21-22.11.2017 Helsingissä. Lue lisää

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!