Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Vähemmän arvostelua – enemmän arvostusta!

Vähemmän arvostelua – enemmän arvostusta!

Arvostaminen ja kannustaminen ovat avaimia sujuvaan vuorovaikutukseen.

Arvostelu tekee pieneksi

Uskon, että useampi meistä on ollut niissä tilanteissa, joissa on kohdannut arvostelua ja kritiikkiä. Sitä, kun joku saa sinut tuntemaan itsesi pieneksi ja epävarmaksi.

Itse olen ollut sellaisissa tilanteissa, joissa on kyseenalaistettu sitä, olenko kyvykäs tekemään asioita, joihin olen ryhtynyt. Huomautettu, että teen asioita väärin tai ettei minulla ole riittävästi osaamista tai kokemusta.

Arvostus lisää luottamusta onnistumisiin

Onneksi olen kokenut myös sen, kun minuun uskotaan, täydestä sydämestä. Olen tullut nähdyksi paljon enempänä kuin itse näenkään. Minua on kannustettu silloin kun olen epäillyt itseäni, minussa on nähty sitä jotain, joka on saanut minut uskomaan itseeni enemmän. Minulle on kerrottu, että kaikki on mahdollista, kunhan vain uskon itseeni, teen itselleni merkityksellisiä asioita ja kuuntelen sydämeni ääntä.

Kun vertailen näitä kahta kokemusta, voin sanoa, että se mikä saa minut tekemään enemmän, oppimaan lisää, haastamaan sekä ylittämään itseni ja omat pelkoni, ovat juuri ne tilanteet, kun olen nähnyt itseni toisen ihmisen kannustavin ja arvostavin silmin.

Kun minuun uskotaan, haluan kasvaa ja kehittyä. Minulla on tahtoa onnistua, tahtoa kasvaa siihen mittaan ja vastata niihin odotuksiin mitä minussa on nähty. Näissä tilanteissa olen kokenut tekeväni jotain merkityksellistä ja palkitsevaa.

Se, mitä näemme toisessa ihmisessä, on valinta.

Voin nähdä puutteet tai vahvuudet.
Voin nähdä rajoitteet tai mahdollisuudet.
Voin lannistaa tai kannustaa.

Arvostuksen kulttuuri työpaikoilla ja johtamisessa

Se, että valitsee oikein, on mielestäni erityisen tärkeää työpaikoilla, johtamisessa. Silloin kun esimies valitsee nähdä tiiminsä potentiaalin, jokaisen vahvuudet, rohkaisee menemään omia unelmia ja tavoitteita kohti, kannustaa löytämään työstä itsellesi merkitykselliset asiat tai huomaamaan vaikkapa sen, että tavoitteet ovat jossain muualla ja kannustaa sinua uusia asioita kohti, tehdään ihmeitä.

Kannustavassa työyhteisössä ihmiset puhkeavat kukkaan, luottavat, näkevät enemmän mahdollisuuksia ja haluavat kasvaa siihen mittaan millaisena heidät nähdään. Kun taustalla on arvostus ja luottamus, voidaan keskittyä olennaiseen, yhdessä tekemiseen ja onnistumiseen.

Valinnalla on merkitystä ihan kaikissa ihmissuhteissa. Myös suhteessa itseen.
Valitse viisaasti myös itsesi kohdalla. Muista vahvuutesi, kannustavat sanat ja usko itseesi.

Se mitä haluat nähdä muissa ihmisissä ja itsessäsi, on valinta.

Kannustan nostamaan arvostavat, kunnioittavat ja kannustavat lasit silmille ja katsomaan maailmaa ja ihmisiä niiden läpi. Tiedän, että tulet yllättymään positiivisesti kerta toisensa jälkeen.

Marjo Lamminahon Toimiva arki®- itsensä johtamisen valmennus alkaa Helsingissä 12.02.2019. Valmennuksessa opit huippuvalmentajan taidot oman elämäsi hallintaan, itsesi johtamiseen ja hyvään vuorovaikutukseen muiden kanssa. Lue lisää valmennuksesta täältä.

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!