Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Olenko matkalla vai perillä?

Mindfulness tietoinen läsnäolo

Löydä mindfulness eli tietoinen läsnäolo sieltä missä oletkin

Saan itseni usein kiinni siitä, etten ole siellä missä oikeasti olen. Onneksi en enää suomi itseäni siitä, että olen ajatuksissani väärässä paikassa ja kaikkea muuta kuin siinä hetkessä. On ollut aikoja, kun en edes osannut kiinnittää asiaan huomiota, ajatukset olivat koko ajan tunteja, jopa päiviä tätä hetkeä edellä.

On aamuja, jolloin heti silmät avattuani mietin tulevan päivän asioita, to do -listaa ja kiirehdin kiriäkseni aikaa jo ennen kuin päivä on kunnolla edes alkanut. Olen jo töissä tai töiden jälkeisessä ajassa, vaikka todellisuudessa en ole edes aamukahvia juonut.

Ajattelin ennen, että mindfulness, tietoinen läsnäolo arjessa vaatii sen, että otan oikean hetken, virittäydyn tunnelmaan sytyttämällä kynttilöitä ja istahtamalla lootusasentoon nauttien täydestä hiljaisuudesta. Eihän minulla sellaiseen ole aikaa, enkä edes osaa!

Olen kuitenkin löytänyt oman tavan olla enemmän läsnä tässä hetkessä, sillä saan itseni kiinni kiireajatuksista usein siinä vaiheessa, kun olen istunut hetken auton ratissa. Tällaisina hetkinä on ihana havahtua siihen, että hei, minähän olen vasta matkalla. Miten helpottava ajatus siitä, että juuri nyt minun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin olla matkalla määränpäähän.

Huomaan, kuinka tunnelma muuttuu hetkessä, suupieliin nousee hymy, olo kevenee, kun ei tarvitse miettiä sitä tekemättömien asioiden listaa! Ihanaa!

Yllättäen automatkoista on tullut mielekkäitä, ne ovat niitä hetkiä, kun ”en ole missään”. Perille päästyäni onkin ihan eri fiilis jatkaa päivää, kun aamun ajatuksia piinannut to do -lista tuntuu paljon pienemmältä ja helpommalta saada valmiiksi.

Kiitän itseäni joka kerta kun huomaan asian, laitan musiikin kovemmalle ja nautin matkanteosta.

Mindfulness tietoinen läsnäolo

Mindfulness – tie läsnäoloon!

Sivuiltamme voit lukea lisää Mindfulnessista, kuten sen hyödyistä ja sitä koskevista tieteellisistä tutkimuksista sekä tulevista Mindfulness-illoista ja koulutuksista. Katso lisää täältä!Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!