Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Positiivinen ajattelu – Huomaatko keltaiset autot?

positiivinen ajattelu

Positiivinen ajattelu vahvistuu keskittymällä siihen mitä haluat lisää elämääsi!

Positiivinen ajattelu on taitolaji, jossa voit aina kehittyä paremmaksi. Kaikille meille tulee välillä negatiivisia ja ikäviä asioita mieleen. Voit kuitenkin vahvistaa itsessäsi positiivista ajattelua keskittämällä huomiotasi hyviin asioihin! Mihin kiinnität huomiota kävelessäsi ulkona vesisateessa? Kastumisen ikävään tuntemukseen vai sadeilman raikkauteen? Kuinka suhtaudut liikenneruuhkassa odotteluun? Liikenneruuhkassa odotellessa, valitsetko piristyä nähdessäsi keltaisen auton vai annatko itsesi hautautua tylsyyteen?

Voit hyödyntää mieltäsi miten haluat! Haluatko tehdä arjestasi ihmeellistä? Taianomaista? Vahvistatko positiivista ajattelua arjessasi teoillasi ja ajatuksilla? Voit valita itsellesi jonkin arkisen muistuttajan (keltaisen auton), joka muistuttaa sinua kaikesta hyvästä ja positiivisesta!

Meillä jokaisella on oma käsityksemme positiivisuudesta ja negatiivisuudesta. Positiivinen ajattelu on sitä, että keskität ajattelusi itsellesi hyviin asioihin. Huomaamalla positiiviset asiat ja onnistumiset, saat niitä myös enemmän elämääsi. Tästä toimii hyvänä esimerkkinä tarina keltaisista autoista.

Paljonko näet keltaisia autoja liikenteessä? Aika vähän?

Kun kiinnität huomiota keltaisiin autoihin, huomaat, miten paljon niitä oikeastaan on.

Lapset ovat kuulema tehneet tätä jo jonkin aikaa, aina keltaisen auton nähdessään voi läpsäistä vierustoveria. Tässä ei kuitenkaan ole kysymys mahdollisuudesta motata vierustoveria 😀

“On todella tärkeää huomata, mihin kiinnitämme huomiomme, sillä se lisääntyy.”

Minulle keltaisesta autosta on tullut se, mikä muistuttaa minua siitä, että voin suunnata huomioni niihin asioihin, joita haluan enemmän elämääni. Aina keltaisen auton nähdessäni muistutan itseäni kaikista niistä asioista, jotka ovat elämässäni hyvin ja mitkä asiat ovat tärkeitä ja olennaisia. Keltaiset autot muistuttavat minua vaihtamaan suuntaa, kun huomaan ympärilläni enemmän ikäviä kuin positiivisia asioita.

positiivinen ajattelu

Saan niitä asioita lisää elämääni, joihin kiinnitän huomioni!

Huomaamalla omat ja muiden virheet ja ikävät asiat elämässäni, tuntuu ettei mikään onnistu. Voin tietoisesti muuttaa huomioni kohdetta. Mitä jos näkisinkin elämän kauniit asiat, sen potentiaalin mikä itsessäni ja muissa on?

Vahvistamme uskomuksiamme ja omia totuuksiamme etsimällä niitä vahvistavaa todistusaineistoa.

Kiireisinä, väsyneinä ja stressaantuneina huomio kiinnittyy helposti niihin asioihin, mitkä ovat pielessä ja  juuri silloin olisi todella tärkeää vaihtaa suuntaa. Saamme helposti itsemme kiinni ajatuksista: Taas se teki näin tai taas epäonnistuin tässä..  Aina junat ovat myöhässä… Koskaan en ehdi paikalle ajoissa.. En osaa sitä tai en osaa tätä jne..

Huomion suuntaaminen myönteisiin asioihin vahvistaa hyviä piirteitä itsessämme ja muissa ihmisissä. Meidän on myös helpompi antaa myönteistä palautetta, kun huomaamme onnistumiset ja hyvät asiat.

Työyhteisössä kannustava ilmapiiri, arvostus ja positiivisen palautteen jakaminen lisää mahdollisuuksia onnistua, sillä ne suuntaavat huomion virheistä vahvuuksiin. Alamme nimittäin helposti toteuttamaan niitä asioita, jotka huomataan ja mitä meiltä odotetaan. Kun meiltä odotetaan onnistumisia ja hyviä asioita, saamme itsestämme parhaan esille ja onnistumme työssämme ja vuorovaikutussuhteissamme.

Tämä toimii niin konttorissa kuin kotona.

On minun valintani huomaanko kotiin tullessa sekaisen eteisen, astiat tiskipöydällä vai huomaanko rakkaat perheenjäsenet ja valmiiksi tehdyn ruoan. Kaksi erilaista tapaa huomata asioita ja tiedän että huomaamalla jälkimmäisen, olen onnellisempi (ja perheenikin on).

Kannustan kokeilemaan positiivista ajattelua! Kiinnitä huomiotasi yhteen tiettyyn asiaan (vaikka siihen keltaiseen autoon) ja huomaat, miten paljon niitä yhtäkkiä on. Tämän jälkeen haluat valita viisaasti ne asiat, joihin kiinnität huomiota, koska tiedät saavasi niitä enemmän elämääsi.

Sillä todella on väliä, mihin kiinnität huomiosi. Huomaamalla positiiviset asiat ja onnistumiset, saat niitä enemmän elämääsi. Näin voit harjoitella positiivista ajattelua ja tehdä siitä itsellesi tavan!

Katso Toimiva arki – itsensä johtamisen koulutus, jossa opit lisää keinoja positiiviseen ajatteluun ja arjen hyvinvointiin!

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!