Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Kun feminiini- ja maskuliinienergia ovat tasapainossa, elämme harmonista elämää

tasapainota maskuliini- ja feminiinienergiasi

Kun feminiini- ja maskuliinienergia, vastaanottaminen ja antaminen, oleminen ja tekeminen, ovat tasapainossa, elämme harmonista ja laadukasta elämää.

 

Usein tähän aikaan vuodesta joulukuun pimeys ja kiire on ottanut voimille. Tämä on ollut tyypillistä minulle ja monille muille tähän aikaan vuodesta. Tällä kertaa päätin kuitenkin muuttaa tilanteen.

Aiempina vuosina minulla on ollut tapana eristäytyä väsymyksen takia. Mitä väsyneemmäksi olen tullut, sitä vähemmän olen viettänyt aikaa rakkaitteni kanssa. Olen vastannut viesteihin pidemmällä viiveellä ja sanonut ’ei kiitos’ useille kahvittelukutsuille. Väsymykseni on pahentunut ja olen usein ollut todella alakuloinen joulun lähestyessä, joinain vuosina jopa masentunut. Tiettyyn pisteeseen asti, oman tilan kunnioittaminen ja EI:n sanominen on erittäin tervettä, mutta kaikella on rajansa.

Tänä vuonna päätin toimia toisin. Päätin katkaista tämän noidankehän ja tutkia, mikä minun tiedostamattomassa mielessä on pitänyt tätä kehää elossa.

Eräänä joulukuun päivänä istuin editoimassa Inge Grethe Ludvigsenin True Transformation -työpajan esittelyvideota. Kuulin hänen sanovan ‘Many think that we burn out of stress because we have been doing too much. It can be the case but usually it’s because we haven’t received enough’. (Suomennos: Monet uskovat, että palamme loppuun stressistä koska teemme liikaa. Se voi olla osittain totta, mutta usein on kyse siitä, että emme ole vastaanottaneet tarpeeksi).

 

Jokin lamppu syttyi sisälläni!

 

Tunnistin itsessäni syyn läheisteni välttelyyn. Väsyneenä minulla on ollut sellainen olo, ettei minulla ole mitään annettavaa, ja se on pelottanut. Tunne, jonka olen pitkään pitänyt itseltäni piilossa, on ollut pelko, joka on syntynyt uskomuksesta, etten ole vastaanottamisen arvoinen jos en pysty antamaan mitään takaisin.

Vaikka tietoinen mieleni tietääkin, että kyseessä on rajoittava uskomus, joka ei ole totta, kyseinen uskomus on vaikuttanut elämääni suuresti minun sitä tiedostamatta. Uskon, etten ole yksin tämän uskomuksen kanssa.  (NLP Practitioner koulutuksissa opit havaitsemaan & muuttamaan omia rajoittavia uskomuksia)

Länsimaalainen kulttuuri kannustaa meitä olemaan aktiivisia ja tuotteliaita, toisin sanoen, vaalimaan maskuliinista energiaa. Usein koemme, että meitä ei kannusteta samalla tavalla lepäämään ja nauttimaan hiljaisuudesta, eli vaalimaan feminiinistä energiaa. Jotta maskuliininen energia pystyy luomaan kestävästi ja jatkuvasti, se tarvitsee saman verran feminiinistä energiaa tuekseen, eli mm. lepoa, palautumista, hiljaisuutta ja hellyyttä. Mainittakoon vielä, että kaikissa ihmisissä, sukupuolesta riippumatta, on sekä feminiini että maskuliinienergiaa.

Kun feminiini- ja maskuliinienergia, vastaanottaminen ja antaminen, oleminen ja tekeminen, vanhasta irti päästäminen ja uuden luominen ovat tasapainossa, elämme harmonista ja laadukasta elämää. Hermostomme on rentoutunut, mielemme rauhallinen, keskittymiskykymme huipussaan ja sydäntilamme on auki. Olemme myötätuntoisia ja armollisia itseämme ja toisia kohtaan.

Nykyaikana tästä ollaan jo monella tasolla tietoisia. Valtamediassa kirjoitetaan enemmän ja enemmän levon, palautumisen ja läheisyyden merkityksestä, mutta siitä huolimatta suuri osa väestöstä palaa loppuun eikä salli itselleen tarpeeksi lepoa ja hellyyttä. Miksi? Usein, koska he eivät tunne olevansa rakkauden ja tuen vastaanottamisen arvoisia ollessaan väsyneitä tai kykenemättömiä palvelemaan.

 

Feminiini- ja maskuliinienergia ovat tasa-arvoisia. Yksi ei pärjää ilman toista, ja yhdessä ne luovat ihmeitä.

 

Tavoitteeni vuodelle 2018 on elää entistä tasapainoisempaa elämää. Antaa itseni nauttia, vastaanottaa, rakastaa, loistaa ja tehdä työtäni inspiroituneena ja innostuneena. Haluan taas muistuttaa itseäni ja lukijoita siitä, että palvelemme parhaiten, kun pidämme erinomaista huolta itsestämme ja samalla inspiroimme muita tekemään samoin.

Tulevana vuonna 2018 haluaisitko sinäkin elää entistä tasapainoisempaa elämää? Haluatko oppia tasapainottamaan maskuliini- ja feminiinienergiasi? Haluatko oppia vastaanottamaan yhä enemmän elinvoimaa ja rakkautta?

Jos vastasit KYLLÄ, olet lämpimästi tervetullut Inge Grethe Ludvigsenin työpajaan, True Transformation, joka järjestetään True Heartsin tiloissa 27. – 28.01.2018. Lue täältä lisää True Transformation työpajasta!

tasapainota maskuliini- ja feminiinienergiasi

Toivottavasti nähdään siellä!

Rakkaudella,

Tessa Mannonen

Kirjoittaja ja yhteistyökumppanimme, Tessa Mannonen, on energiahoitaja, Licensed NLP Practitioner ja markkinointialan ammattilainen. Tutustu Tessaan täältä: tessamannonen.comHerättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!