Blogi

Aito kasvu alkaa sydämestä

Selkeät tavoitteet auttavat sinua saavuttamaan unelmia

tavoitteet ja unelmat

Selkeät tavoitteet auttavat sinua saavuttamaan unelmia

 

Sinullakin on varmaan joitain tavoitteita elämässäsi. Oletko kirjoittanut niitä ylös? Hienoa, jos olet. Tavoitteiden ylöskirjoittaminen selkeyttää omaa suuntaa ja motivaatiota.

Oletko koskaan pohtinut sitä, että yritätkö toteuttaa tavoitteitasi älyllä vai tunteella? Kysymys on oleellinen pohdittavaksi siinä mielessä, että yleensä tarvitsemme sekä älyä että tunnetta unelmien toteuttamiseen. Kumpaako sinä hyödynnät enemmän? Kummassako on kehittämistä?

Tavoitteet olisi hyvä muotoilla visuaalisessa muodossa

Päästäksesi täyteen harmoniaan tavoitteidesi kanssa, tavoitteet olisi hyvä muotoilla myös visuaalisessa muodossa. Saat tavoitteisiin paljon enemmän tunnetta ja voimaa, kun teet tavoitteisiin liittyvistä mielikuvista suuria, kirkkaita ja eläväisiä.

Miltä se siis näyttää, kun onnistut ja olet jo saavuttanut tavoitteen? Mielikuvissa voit kokeilla nähdä tavoitteen toteutumisen ikään kuin omista silmistäsi katsottuna. Tee myös mielikuvasta suuri, kirkas ja värillinen, ja todennäköisesti huomaat myös tunteen vahvistuvan. Voit tehdä tämän mielikuvaharjoituksena, mutta myös piirtäminen, maalaaminen tai erilainen luova työskentely auttavat sinua voimistamaan tavoitteitasi

Tällaisen visuaalisen työskentelyn kautta voit kokea tavoitteiden toteutuvan jo nyt. Tämä kokemus on tärkeä, jotta voit vahvistaa luottamusta ja intohimoa oman tavoitteesi toteuttamiseen

tavoitteet unelmat aarrekartta

Onko sinulla vielä aarrekarttaa? 

Etsitkö elämäsi aarretta, mutta välillä tuntuu, että kartta on hukassa?

Järjestämme aarrekarttailtoja, joissa pääset kuvien avulla visuaalisesti selkeyttämään omaa suntaasi. Aarrekartta-menetelmän vahvuus perustuu siihen, että niin tietoinen mieli kuin alitajuntakin valjastetaan unelman toteuttamiseen.

Yksinkertaisimmillaan ideassa on kyse siitä, että pohdit tarkasti miltä haluamasi lopputulema näyttää. Miltä se näyttää kun olet saavuttanut tavoitteesi? Miltä elämä silloin näyttää? Aarrekarttamenetelmä on selkeä ja inspiroiva tapa jäsentää tavoitteita visuaalisesti ja saat siitä vielä itsellesi fyysisen aarrekartan mukaasi muistuttamaan sinua tärkeistä asioista. Sillä, että näet tavoitteesi päivittäin voi olla valtava voima on oman motivaatiosi kannalta.

Kun oikeasti pohdit yksityiskohtaisesti sitä, että miltä unelmasi näyttää – alitajuntasi pääsee työskentelemään ja jäsentämään tavoitettasi. Silloin annat alitajunnallesi suunnan, mitä kohti se voi lähteä viemään elämääsi. Osittain tiedostamattomasti alat sitten järjestellä elämääsi haluamaasi suuntaan. Ikään kuin joku auttaisi sinua huomaamattasi!

Katso aarrekarttailta 21.11.2018, katso aarrekarttailta 4.12.2018.

Muita vinkkejä tavoitteiden asettamiseen ja unelmien saavuttamiseen

Nettisivuillamme on paljon erilaisia resursseja tavoitteiden asettamisen tueksi tai motivaation kasvattamiseksi.

Tavoitteiden asettamisen viisi hyvää periaatetta. Noudata näitä ja luet itsellesi innostavan tavoitteen. Silloin tavoitteen toteuttaminen on paljon helpompaa!

Oivalla elämäsi arvot ja elämäntehtävä. Tässä artikkelissa voit oppia tehokkaita NLP- harjoitteita oman suuntasi selvittämiseksi.

Tehosta unelmiasi tekemällä niistä suurempia ja kirkkaampia. Opit NLP-tekniikan, jonka avulla voit lisätä motivaatiota tavoitteiden saavuttamista kohtaan.

Miten voittaa viivyttely ja saada enemmän aikaiseksi. Tämän artikkelin neuvojen avulla voit oppia pääsemään eroon viivyttelystä (prokrastinaatio) ja asettamaan sopivan pieniä tavoitteita, jotta pääset etenemään joka päivä. Huom! Pienistä jatkuvista askeleista muodostaa pitkä matka vuodessa tai pidemmällä aikavälillä.

Neljä muutosta vauhdittavaa mentaalista taitoa. Opi tekemään muutoksia sujuvammin. Näiden avulla voit auttaa muitakin muuttumaan ja saavuttamaan tavoitteitaan!

Katso blogistamme muita inspiroivia kirjoituksia.

tavoitteet selkeiksi

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta!